• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestisse kavandatakse odavaid toidukauplusi

  Hollandi firma NMCP konsultant Franciscus Buschgens ütles, et nn kastikauplustes müüakse kaupa kastidest ja seal on suhteliselt kitsas kaubavalik. Ostjaid suudetakse poodi meelitada aga madalamate hindadega, lisas ta.
  «Nendes kauplustes puuduvad enamasti hästireklaamitud margitooted, sest heatasemeline reklaam kajastub toote hinnas,» ütles Buschgens.
  Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektor Piret Rüütel sõnas, et väga paljud inimesed üritavad kärpida oma kulutusi toiduainetele ja järjest enam otsitakse võimalusi kvaliteetse, kuid odava kauba ostmiseks. Rüütli hinnangul on praegu selliseid odavaid kauplusi Eestis vähe ja nimetatud tühikut täidab peamiselt turukaubandus.
  Esimene kastikauplus Eestis avatakse Haapsalus, teatas Rüütel.
  Piret Rüütli sõnul tuli kastikaupluse loomise idee Eestisse Hollandist, kus sellised poed on väga levinud. Rüütel ütles, et kaupluse omanikud panevad põhirõhu kaupade soodsale sisseostuhinnale ja poodidesse tuuakse seni tarbijale tundmatuid kaupu.
  Tallinna Kadaka turgu haldava ASi Combinent juhatuse esimees Aivar Leinemann ütles, et tema ei oska veel konkreetseid ohte uute odavate kaupluste tekkides ette näha.
  Tallinna Balti jaama turu direktor Riho Nook lausus, et nn kastikauplused pakuvad turgudele konkurentsi just väikelinnades, kus turu hinnad on Tallinna omast paar korda kõrgemad.
  Nook lisas, et Balti jaama turule kastikauplused küll konkurentsi pakkuda ei suuda. «Meie turul on niigi Tallinna madalaimad hinnad ja siin käib ostmas linna vaeseim elanikkond,» kinnitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
JPMorgan näeb järgmisel aastal majanduse täielikku taastumist
Üks USA suurimaid investeerimispanku JPMorgan on järgmise aasta suhtes väga positiivselt meelestatud ning näeb maailmamajanduse täielikku taastumist, vahendab Reuters.
Üks USA suurimaid investeerimispanku JPMorgan on järgmise aasta suhtes väga positiivselt meelestatud ning näeb maailmamajanduse täielikku taastumist, vahendab Reuters.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.