• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RICI langes alla 200 punkti

  Riia RICI indeks alustas kolmapäeval ohtlikku flirti 200 punkti tasemega. Käive oli Riias suhteliselt tagasihoidlik. Unibanka ei suuda kuidagi murda end läbi 1 lati piiri ning langes taas 3 santiimi. Venemaaga tihedalt seotud Daugavapilsi Mootor kukkus kivina, jäädes pidama 0,12 latil. Lätis investoritele on hakanud muret tegema firmade nõrgad kolmanda kvartali tulemused. Volatiilsus ning madal likviidsus määravad turu suunda ka edaspidi.
  Vilniuse börsil liigutati kolmapäeval suuri koguseid külmkappide valmistaja Snaige aktsiaid. Ligi 8% firma aktsiatest vahetas omanikku. Viimastel päevadel kiirelt tõusnud Roki?kise juustuvabrik kukkus 0,92 litti. Pangandussektoris olid lood halvad, Hermise pank libises 8,29 litti, lõpetades 50 liti tasemel, Vilniuse Pank aga 16,91 litile, kaotades 2,6%. Üldine langus viis Litin-indeks 3,38% alla. Jätkuva ebakindla olukorra lõppu pole Leedus kahjuks veel näha.
  Vene börsil on märgata elavnemist. Surgutneftgas oli kolmapäeval enimkaubeldu ja tõusis 14,88%. Lukoil on jätkuvalt investorite huviorbiidis, tõustes 9,69% ning olles käibelt teisel kohal. RTS-indeks on liikunud positiivses suunas juba kaks päeva, kolmapäeval tõusis 4,6%. Siiski tasuks investeeringutega ettevaatlik olla, sest majandus on jätkuvalt nõrk ning kaks päeva tõusnud börsiindeks ei tähenda veel kindlat börsi languse lõppu.
  USA kolmanda kvartali nõrgad finantsnäitajad tekitavad Ühendriikides jätkuvalt muret. Tehnoloogiasektoril jäi ka teisipäev nõrgaks, tõmmates kaasa Nasdqi indeksi, mis langes 1,7%. Tugeva tõuke andsid jaekaubandussektorile Wall-Mart'i positiivsed septembrikuu müüginäitajad. Finantssektor esines taas väga nõrgalt. Kokkuvõttes juhtisid NYSE-l siiski tõusvad aktsiad suhtega 17:13. Motorola teatas, et kolmanda kvartali kasum oli 0,7 dollarit aktsia kohta, mis ületas prognoosi ja viis aktsia hinna 3,19 dollarit üles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.