7. oktoober 1998 kell 22:00

RICI langes alla 200 punkti

Riia RICI indeks alustas kolmapäeval ohtlikku flirti 200 punkti tasemega. Käive oli Riias suhteliselt tagasihoidlik. Unibanka ei suuda kuidagi murda end läbi 1 lati piiri ning langes taas 3 santiimi. Venemaaga tihedalt seotud Daugavapilsi Mootor kukkus kivina, jäädes pidama 0,12 latil. Lätis investoritele on hakanud muret tegema firmade nõrgad kolmanda kvartali tulemused. Volatiilsus ning madal likviidsus määravad turu suunda ka edaspidi.

Vilniuse börsil liigutati kolmapäeval suuri koguseid külmkappide valmistaja Snaige aktsiaid. Ligi 8% firma aktsiatest vahetas omanikku. Viimastel päevadel kiirelt tõusnud Roki?kise juustuvabrik kukkus 0,92 litti. Pangandussektoris olid lood halvad, Hermise pank libises 8,29 litti, lõpetades 50 liti tasemel, Vilniuse Pank aga 16,91 litile, kaotades 2,6%. Üldine langus viis Litin-indeks 3,38% alla. Jätkuva ebakindla olukorra lõppu pole Leedus kahjuks veel näha.

Vene börsil on märgata elavnemist. Surgutneftgas oli kolmapäeval enimkaubeldu ja tõusis 14,88%. Lukoil on jätkuvalt investorite huviorbiidis, tõustes 9,69% ning olles käibelt teisel kohal. RTS-indeks on liikunud positiivses suunas juba kaks päeva, kolmapäeval tõusis 4,6%. Siiski tasuks investeeringutega ettevaatlik olla, sest majandus on jätkuvalt nõrk ning kaks päeva tõusnud börsiindeks ei tähenda veel kindlat börsi languse lõppu.

USA kolmanda kvartali nõrgad finantsnäitajad tekitavad Ühendriikides jätkuvalt muret. Tehnoloogiasektoril jäi ka teisipäev nõrgaks, tõmmates kaasa Nasdqi indeksi, mis langes 1,7%. Tugeva tõuke andsid jaekaubandussektorile Wall-Mart'i positiivsed septembrikuu müüginäitajad. Finantssektor esines taas väga nõrgalt. Kokkuvõttes juhtisid NYSE-l siiski tõusvad aktsiad suhtega 17:13. Motorola teatas, et kolmanda kvartali kasum oli 0,7 dollarit aktsia kohta, mis ületas prognoosi ja viis aktsia hinna 3,19 dollarit üles.

Hetkel kuum