• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RICI langes alla 200 punkti

  Riia RICI indeks alustas kolmapäeval ohtlikku flirti 200 punkti tasemega. Käive oli Riias suhteliselt tagasihoidlik. Unibanka ei suuda kuidagi murda end läbi 1 lati piiri ning langes taas 3 santiimi. Venemaaga tihedalt seotud Daugavapilsi Mootor kukkus kivina, jäädes pidama 0,12 latil. Lätis investoritele on hakanud muret tegema firmade nõrgad kolmanda kvartali tulemused. Volatiilsus ning madal likviidsus määravad turu suunda ka edaspidi.
  Vilniuse börsil liigutati kolmapäeval suuri koguseid külmkappide valmistaja Snaige aktsiaid. Ligi 8% firma aktsiatest vahetas omanikku. Viimastel päevadel kiirelt tõusnud Roki?kise juustuvabrik kukkus 0,92 litti. Pangandussektoris olid lood halvad, Hermise pank libises 8,29 litti, lõpetades 50 liti tasemel, Vilniuse Pank aga 16,91 litile, kaotades 2,6%. Üldine langus viis Litin-indeks 3,38% alla. Jätkuva ebakindla olukorra lõppu pole Leedus kahjuks veel näha.
  Vene börsil on märgata elavnemist. Surgutneftgas oli kolmapäeval enimkaubeldu ja tõusis 14,88%. Lukoil on jätkuvalt investorite huviorbiidis, tõustes 9,69% ning olles käibelt teisel kohal. RTS-indeks on liikunud positiivses suunas juba kaks päeva, kolmapäeval tõusis 4,6%. Siiski tasuks investeeringutega ettevaatlik olla, sest majandus on jätkuvalt nõrk ning kaks päeva tõusnud börsiindeks ei tähenda veel kindlat börsi languse lõppu.
  USA kolmanda kvartali nõrgad finantsnäitajad tekitavad Ühendriikides jätkuvalt muret. Tehnoloogiasektoril jäi ka teisipäev nõrgaks, tõmmates kaasa Nasdqi indeksi, mis langes 1,7%. Tugeva tõuke andsid jaekaubandussektorile Wall-Mart'i positiivsed septembrikuu müüginäitajad. Finantssektor esines taas väga nõrgalt. Kokkuvõttes juhtisid NYSE-l siiski tõusvad aktsiad suhtega 17:13. Motorola teatas, et kolmanda kvartali kasum oli 0,7 dollarit aktsia kohta, mis ületas prognoosi ja viis aktsia hinna 3,19 dollarit üles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.