15. oktoober 1998 kell 22:00

Pooleliolev Valga kaubamaja leidis ostja

Hoone ostja, hulgi- ja jaemüügiga tegeleva Valga firma OÜ Valga Helitoop üks omanik Jaanus Mets ütles, et hoone 1600m² esimesele korrusele on potentsiaalne rentnik juba leitud. «Suur kaubakeskus võib kõne alla tulla mõne aasta pärast,» märkis Mets ja lisas, et eelolevaks talveks on hoone konserveeritud.

Valga Helitoobi tegevjuht Helve Konks kinnitas, et nad ostsid poolelioleva kaubamajahoone Valga tarbijate ühistu pankrotipesast septembri algul. Konks ei kommenteerinud Valga äriringkondadest pärinevat infot, et hoonekarbi hind oli 2,5 miljonit krooni.

Pankrotistunud Valga tarbijate ühistu viimase esimehe Henn Kikkase mäletamist mööda seiskus 80ndate aastate algul alustatud ehitus kümme aastat hiljem. «Poolelioleva kaubamaja vastu tundis vahepeal huvi Valga suurfirma Transoil Service,» rääkis Kikkas. «Keskühistu pidas pakutud hinda madalaks ja lootis hoone ise lõpuni ehitada.»

Pooleliolev kaubamaja on autodele suletud Eesti-Läti piiri vahetus läheduses. Autosid sealt eriti mööda ei sõida. Jaanus Mets näeb äriideed just hoone asukohas. «Turupäevil voorib läbi piiripunkti lätlaste mass,» seletas Mets. «Tullakse jalgsi ja perekonniti.»

«Mina ei investeeriks sellesse hoonesse sentigi,» ütles Valga keskturgu haldava OÜ MRP Ärigrupp juhatuse esimees Valter Malm. «Ma ei näe seal ühtki mõistlikku äriideed.» Malmi hinnangul tuleb majja investeerida miljoneid kroone.

Hetkel kuum