• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pooleliolev Valga kaubamaja leidis ostja

  Hoone ostja, hulgi- ja jaemüügiga tegeleva Valga firma OÜ Valga Helitoop üks omanik Jaanus Mets ütles, et hoone 1600m² esimesele korrusele on potentsiaalne rentnik juba leitud. «Suur kaubakeskus võib kõne alla tulla mõne aasta pärast,» märkis Mets ja lisas, et eelolevaks talveks on hoone konserveeritud.
  Valga Helitoobi tegevjuht Helve Konks kinnitas, et nad ostsid poolelioleva kaubamajahoone Valga tarbijate ühistu pankrotipesast septembri algul. Konks ei kommenteerinud Valga äriringkondadest pärinevat infot, et hoonekarbi hind oli 2,5 miljonit krooni.
  Pankrotistunud Valga tarbijate ühistu viimase esimehe Henn Kikkase mäletamist mööda seiskus 80ndate aastate algul alustatud ehitus kümme aastat hiljem. «Poolelioleva kaubamaja vastu tundis vahepeal huvi Valga suurfirma Transoil Service,» rääkis Kikkas. «Keskühistu pidas pakutud hinda madalaks ja lootis hoone ise lõpuni ehitada.»
  Pooleliolev kaubamaja on autodele suletud Eesti-Läti piiri vahetus läheduses. Autosid sealt eriti mööda ei sõida. Jaanus Mets näeb äriideed just hoone asukohas. «Turupäevil voorib läbi piiripunkti lätlaste mass,» seletas Mets. «Tullakse jalgsi ja perekonniti.»
  «Mina ei investeeriks sellesse hoonesse sentigi,» ütles Valga keskturgu haldava OÜ MRP Ärigrupp juhatuse esimees Valter Malm. «Ma ei näe seal ühtki mõistlikku äriideed.» Malmi hinnangul tuleb majja investeerida miljoneid kroone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.