Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tollimaakler tüssab kliente

  Eile saatis advokaadibüroo Pohla & Hallmägi välja teatisi, milles palub OÜ A.V. Monitor võlgnikel raha kanda välismaal registreeritud firma Scot Industries Inc arvelduskontole Hansapangas. Tartus tollimaakleri teenust pakkunud A.V. Monitori tegevuslitsents on maksevõlgade tekkimise tõttu peatatud. Firma juhataja Hannes Lentsius ja tema isa, firma direktor Hans Lentsius püüavad pankrotiseisus firmast raha kõrvaldada. A.V. Monitori klientide riigimaksete adresseerimine offshore-firma kontole näitab selget soovi klientide riigimakseid kõrvale kantida, jättes oma senised kliendid riigi ees ikkagi võlglasteks.
  Välismaal registreeritud äriühingu Scot Industries Inc volitatud esindaja Jüri Ploom advokaadibüroost Pohla & Hallmägi ütles, et vastavalt nõudeõiguse loovutamise ja õigusabi lepingule on kogu info konfidentsiaalne.
  «Arvan, et lähipäevil võib nii kannatada saada sadakond firmat, kelle maksetähtajad on käes või just saabumas,» teatas OÜ A.V. Monitor endine raamatupidaja Reet Haljassaar. Riigile võlgneb oma klientidele tollimaakleriteenust pakkunud Monitor Eestisse saabunud kaupade eest aktsiisi- ja käibemaksuna vähemalt 8,8 miljonit krooni.
  «Minu jaoks pole see advokaadibüroo kiri mingi paber ja ma ei kavatse sellele reageerida ega raha märgitud kontole kanda,» ütles ASi Aardla Hulgikaup pearaamatupidaja Heili Kirtsi.
  «Peatasime igasugused maksed OÜ-le A.V. Monitor, sest lepinguvälistele kontodele raha kandmist ma õigeks ei pea,» ütles ASi Arpeks Kaubandus juhatuse esimees Ago Vilumaa, lubades maksude küsimuses suhelda otse tolliga.
  Riigimaksude välisfirma arvele kandmisse suhtuvad umbusuga ka AS Isover-Klaasvill ja paljud teised A.V. Monitori kliendid.
  Hans Lentsius on ilma firma teise omaniku Triinu Haljassaare nõusolekuta Ühispangast sularahas välja võtnud ligi 800 000 krooni ettevõtte raha ja püüab pankrotiseisus firma kinnistut ümber vormistada.
  OÜ A.V. Monitor ruumides tegutseb sellest nädalast alates OÜ Smicard.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.