• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tollimaakler tüssab kliente

  Eile saatis advokaadibüroo Pohla & Hallmägi välja teatisi, milles palub OÜ A.V. Monitor võlgnikel raha kanda välismaal registreeritud firma Scot Industries Inc arvelduskontole Hansapangas. Tartus tollimaakleri teenust pakkunud A.V. Monitori tegevuslitsents on maksevõlgade tekkimise tõttu peatatud. Firma juhataja Hannes Lentsius ja tema isa, firma direktor Hans Lentsius püüavad pankrotiseisus firmast raha kõrvaldada. A.V. Monitori klientide riigimaksete adresseerimine offshore-firma kontole näitab selget soovi klientide riigimakseid kõrvale kantida, jättes oma senised kliendid riigi ees ikkagi võlglasteks.
  Välismaal registreeritud äriühingu Scot Industries Inc volitatud esindaja Jüri Ploom advokaadibüroost Pohla & Hallmägi ütles, et vastavalt nõudeõiguse loovutamise ja õigusabi lepingule on kogu info konfidentsiaalne.
  «Arvan, et lähipäevil võib nii kannatada saada sadakond firmat, kelle maksetähtajad on käes või just saabumas,» teatas OÜ A.V. Monitor endine raamatupidaja Reet Haljassaar. Riigile võlgneb oma klientidele tollimaakleriteenust pakkunud Monitor Eestisse saabunud kaupade eest aktsiisi- ja käibemaksuna vähemalt 8,8 miljonit krooni.
  «Minu jaoks pole see advokaadibüroo kiri mingi paber ja ma ei kavatse sellele reageerida ega raha märgitud kontole kanda,» ütles ASi Aardla Hulgikaup pearaamatupidaja Heili Kirtsi.
  «Peatasime igasugused maksed OÜ-le A.V. Monitor, sest lepinguvälistele kontodele raha kandmist ma õigeks ei pea,» ütles ASi Arpeks Kaubandus juhatuse esimees Ago Vilumaa, lubades maksude küsimuses suhelda otse tolliga.
  Riigimaksude välisfirma arvele kandmisse suhtuvad umbusuga ka AS Isover-Klaasvill ja paljud teised A.V. Monitori kliendid.
  Hans Lentsius on ilma firma teise omaniku Triinu Haljassaare nõusolekuta Ühispangast sularahas välja võtnud ligi 800 000 krooni ettevõtte raha ja püüab pankrotiseisus firma kinnistut ümber vormistada.
  OÜ A.V. Monitor ruumides tegutseb sellest nädalast alates OÜ Smicard.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.