• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BNSi eraaktsionärid müüsid aktsiad Bonnierile

  BNSi kaubamärki kasutava Balti Uudistetalituse ASi nõukogu esimees Allan Martinson selgitas tehingu tagamaid, et uudisteagentuuri omanikeringi kuulus seni hulk eraaktsionäre, kes pole enam firma igapäevase tööga seotud.
  Oma aktsiad müüsid BNSi andmetel ärimehed Viktor Siilats ja Andres Küng, kellele kummalegi kuulus 11,4 protsenti aktsiatest. Nad said aktsiate eest kokku ligi 6 miljonit krooni. Eesti panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann müüs talle kuulunud ligi 5 protsenti BNSi aktsiatest ja sai poole vähem.
  BNSi omanikeringi jäid edasi ettevõtte asutajad Allan Martinson, Oleg Harlamov ja Georgi Shabad. Ka nemad müüsid vähesel määral oma aktsiaid.
  Soome Alma Media ajakirjanduskontserni kuuluv majandusleht Kauppalehti maksis 22,3% Balti Uudistetalituse aktsiate eest 5,8 miljonit krooni. Bonnier Groupi kuuluv majandusuudiseid vahendav agentuur Direkt omandas 11,4 protsenti aktsiaid üle 3 miljoni krooni eest.
  «Välisinvestoritel on strateegiline huvi,» kinnitas Allan Martinson. Suuri investeeringuid BNSi pole välisinvestorid esialgu kavandanud, sest uudisteagentuuril on juba varem paika pandud pikaajaline investeeringute kava, lausus Martinson.
  Balti Uudistetalituse ASi ülejäänud välisosanikud on Bonnier Groupi majandusajaleht Dagens Industri, kellele kuulub 15 protsenti aktsiatest, ja USA finantsinformatsiooni müüv firma Bridge-Telerate. Suurte välisinvestorite osalus BNSis on pärast uusi aktsiamüügitehinguid 63,7 protsenti. Bonnier Groupi osalusega firmad kontrollivad 48,7 protsenti aktsiatest.
  Alma Mediale kuulub Soomes peale mitmete ajalehtede ka uudisteagentuur Kauppalehti Online. BNSil on nii Kauppalehti Online'i kui Rootsi Direktiga pikaajalised head suhted, rääkis Martinson. «Üheskoos on võimalik välja arendada korralik agentuuride võrk,» sõnas ta.
  Bonnier Group on ka ajalehe Äripäev omanik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.