• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus toetab õlleaktsiisi ühtlustamist WTO reeglite järgi

  Valitsuse seisukoht oli põhimõtteliselt toetav, kuid rahandusministeeriumil on selle suhtes mõningaid märkusi, ütles valitsuse pressiesindaja.
  WTO reeglite järgi on erinev aktsiisimäär kodumaisele ja importtootjale või selle sõltuvusse seadmine tootmismahust keelatud. Samuti ei luba WTO reeglid kehtestada lahtisele veinile madalamat aktsiisi villitud veinist.
  Riigikogu väliskomisjoni algatatud eelnõu seaks aktsiisi sõltuvusse õlle kangusest. 4,7mahuprotsendilise alkoholisisaldusega õlle liitri aktsiis oleks 2 krooni, vahemikus 4,7 ja 7 mahuprotsenti -- 3 krooni ja kangema kui 7kraadise õlle aktsiis 6 krooni.
  Kuni 15 mahuprotsendi kangusega veini aktsiis oleks väliskomisjoni ettepanekul 10,4 krooni, kangematel 15,6 krooni.
  Teraviljaseaduse muudatus näeb ette samuti ühtlustamise WTO nõuetega. Riigikogu väliskomisjoni esimees Eino Tamm märkis, et organisatsiooni põhimõtted ei luba kvootide kasutamist impordi piiramiseks, mistõttu kehtiv normistik takistab läbirääkimisi.BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.