12. november 1998 kell 22:00

Põlvas valmib kaubakeskus

Kaubakeskuse kolmel korrusel pakutakse kõike supermarketi sortimendile vastavat. Kaubanduspinda on 3500 m². Hoones on avar söögisaal ja baar. Üks korrus on sisustatud bürooruumidega, millele on rentnikud olemas.

«Hakkasime oma maja ümber ehitama möödunud sügisel ja valisime etapiviisilise ehitusgraafiku, et samal ajal hoones ka kaubelda saaks,» ütles Põlva tarbijate ühistu juhatuse esimees Peeter Urman. Tema sõnul oli majas varem vaid 1600 m² kaubanduspinda ja hulk tarbetuid lao- ja keldriruume.

«Suurem osa töid on valmis, maja fassaad saab nägusaks detsembri alguses, kuid toidupoe avamine nihkub kahjuks jaanuari,» ütles Urman.

Ümberehituse teeb ühistu oma raha ja Hansapangast võetud laenu abil. Maja ümber saab parkida 90 sõidukit.

«Koondame sellesse keskusse seni neljas hoones olnud kauplused ja müüme vabanenud ruumid maha,» märkis Urman. Tema sõnul on Põlva elanikel ja linna külastajail nüüd võimalik kõik ostud teha ühest majast.

«Põlva kesklinn saab nägusama ilme ja modernses kaubanduskeskuses on meeldiv sisseoste teha,» ütles Põlva linnapea Sirje Rooden. Tema sõnul sõltub külastatavus siiski eeskätt sellest, kui head kaubavalikut uus keskus pakkuda suudab.

Põlva tarbijate ühistu on Põlvamaa suuruselt teine ettevõte ASi Põlva Piim järel. Ühistu mullune käive oli 114 mln krooni, tänavune prognoos on 128 mln krooni. Põlva tarbijate ühistu on ETK süsteemi üks paremini ja kasumlikumalt tegutsevaid lülisid.

Hetkel kuum