• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga pankrotiistung lükati aprilli lõppu

  Eesti Panka esindava vandeadvokaadi Raino Paroni sõnul kuulati eelistungil ära poolte seisukohad ning pooled esitasid tõendid. «Eesti Panga tõendite hulka kuulusid moratooriumihalduri aruanne, Eesti Panga presidendi allkirjaga pankrotiavaldus ja muud dokumendid, kokku oli neid umbes 20 tükki,» rääkis Paron pärast istungit. Eesti Panga seisukoha järgi on ERA Pank püsivalt maksejõuetu. «Istung lükkus edasi 30. aprillile, siis võidakse teha juba ka asjas otsus,» lisas ta. Paroni sõnul väidab ERA Pank, et ta ei ole maksejõuetu. «Kui suur on auk, selle hinnangud on erinevad,» ütles ta.
  Paron nentis, et pankrotihalduri järelduse kohaselt on auk ainuüksi EVEA Panga aktsiatega tehtud tehingutest 15,4 mln krooni. «Mis tähendab, et kohustused ületavad varasid 15,4 mln krooni võrra,» rääkis Paron. Ta lisas, et kui laenuportfelli provisjoneerida, siis suureneks auk ERA Panga bilansis veel 16,6--47,7 mln krooni võrra.
  ERA Panka esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et ERA Panga varad ületavad kohustusi ning seetõttu saab panga vabatahtlikult likvideerida. Istung andis alust ERA Panga väitele, et keskpank ei suuda oma väidet omakapitali negatiivsuse kohta tõendada, ütles Pilv. Ta lisas, et Eesti Pank pole omakapitali hindamise juures arvestanud, et ERA Pank provisjoneeris EVEA Panga aktsiad 21,6 miljoni krooni ulatuses. Pilv nentis, et sellega seoses oleks ERA Panga omakapital 6,2 mln krooni plussis, mis on ka ERA Panga väide kohtus. «Haldur on öelnud, et ta pole jõudnud laenuportfelli vaadata, ent me ei saa rääkida pankrotist, kui kogu nõude suurus pole teada,» lisas ta.
  Pilv märkis, et ERA Pank võib puuduva raha saada ka kindlustusseltsi Polaris vara müügist. «Meie seisukoht on, et vabatahtlik likvideerimine kaitseb võlausaldajate huve rohkem kui pankrot.»
  ERA Pank taotleb ringkonnakohtult pankrotihagi põhjal hagi tagamise abinõuna Andres Bergmannile ja ERA Panga juhatuse liikmetele 7. aprillil Tartu linnakohtu poolt kehtestatud elukohast lahkumise keelu tühistamist.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.