Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga pankrotiistung lükati aprilli lõppu

  Eesti Panka esindava vandeadvokaadi Raino Paroni sõnul kuulati eelistungil ära poolte seisukohad ning pooled esitasid tõendid. «Eesti Panga tõendite hulka kuulusid moratooriumihalduri aruanne, Eesti Panga presidendi allkirjaga pankrotiavaldus ja muud dokumendid, kokku oli neid umbes 20 tükki,» rääkis Paron pärast istungit. Eesti Panga seisukoha järgi on ERA Pank püsivalt maksejõuetu. «Istung lükkus edasi 30. aprillile, siis võidakse teha juba ka asjas otsus,» lisas ta. Paroni sõnul väidab ERA Pank, et ta ei ole maksejõuetu. «Kui suur on auk, selle hinnangud on erinevad,» ütles ta.
  Paron nentis, et pankrotihalduri järelduse kohaselt on auk ainuüksi EVEA Panga aktsiatega tehtud tehingutest 15,4 mln krooni. «Mis tähendab, et kohustused ületavad varasid 15,4 mln krooni võrra,» rääkis Paron. Ta lisas, et kui laenuportfelli provisjoneerida, siis suureneks auk ERA Panga bilansis veel 16,6--47,7 mln krooni võrra.
  ERA Panka esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et ERA Panga varad ületavad kohustusi ning seetõttu saab panga vabatahtlikult likvideerida. Istung andis alust ERA Panga väitele, et keskpank ei suuda oma väidet omakapitali negatiivsuse kohta tõendada, ütles Pilv. Ta lisas, et Eesti Pank pole omakapitali hindamise juures arvestanud, et ERA Pank provisjoneeris EVEA Panga aktsiad 21,6 miljoni krooni ulatuses. Pilv nentis, et sellega seoses oleks ERA Panga omakapital 6,2 mln krooni plussis, mis on ka ERA Panga väide kohtus. «Haldur on öelnud, et ta pole jõudnud laenuportfelli vaadata, ent me ei saa rääkida pankrotist, kui kogu nõude suurus pole teada,» lisas ta.
  Pilv märkis, et ERA Pank võib puuduva raha saada ka kindlustusseltsi Polaris vara müügist. «Meie seisukoht on, et vabatahtlik likvideerimine kaitseb võlausaldajate huve rohkem kui pankrot.»
  ERA Pank taotleb ringkonnakohtult pankrotihagi põhjal hagi tagamise abinõuna Andres Bergmannile ja ERA Panga juhatuse liikmetele 7. aprillil Tartu linnakohtu poolt kehtestatud elukohast lahkumise keelu tühistamist.
  Autor: Sten A. Hankewitz
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Taani keskpank kergitas intressimäära vähem kui EKP
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.