• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valga suurfirma Transoil Service aktsionäride õigused ennistati

  Transoil Service'i praegune juhatuse esimees Raivo Paala, Malm, Põder ja Reinup moodustasid 1993. aasta kevadel ettevõtte eesmärgiga erastada 1,5 miljoni krooni eest VAZi Valga autohooldejaam. Pärast aktsiakapitali suurendamist 100 000 kroonilt 7 miljonile arvati Malm, Põder ja Reinup aktsionäride hulgast välja põhjendusel, et nad polnud õigel ajal tasunud aktsiate eest.
  Valga maakohus leidis mullu oktoobris, et Malm, Põder ja Reinup täitsid asutamislepingust tulenevad kohustused mitterahalise sissemaksega. AS Transoil Service Tartu ringkonnakohtusse nõuetekohast erikaebust ei esitanud.
  «Kas ma tahan seda või mitte, aga kohtuotsust tuleb täita ning mehed aktsiaraamatusse kanda,» tunnistas Transoil Service'i juhatuse esimees Raivo Paala. «See aga ei tähenda, et nad lõplikult meie aktsionäriks jäävad.»
  Paala sõnul kuulub kolmele asutajaaktsionärile praegusest aktsiakapitalist 0,3 protsenti ehk 45 000 krooni.
  Raivo Paala ei välista, et Transoil Service algatab kohtuvigade parandamise protsessi. «Meie hobi pole käia kohut, kuid asi on põhimõttes,» rõhutas Paala. «Leian, et ühe kohtuvea tõttu ei ole siiski võimalik saada aktsionäriks.»
  Märtsi algul algatas Valga maakohus maksuameti avalduse alusel Transoil Service'i pankrotimenetluse. Malmi, Põdra ja Reinupi esindaja, advokaadi vanemabi Vello Luige kinnitusel ei soovi tema kliendid Transoil Service'i pankroti väljakuulutamist.
  Raivo Paala sõnul ei näe ta tuumikaktsionärina mingit vajadust kaasata Malmi, Põtra ja Reinupit läbirääkimistesse. Paala kinnitusel pole Transoil Service pankrotiseisus, firmal on vaid ajutised makseraskused.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Investor: kui keegi teaks eduka idufirma valemit, siis kõik kasutaks seda
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."
Raskustes Tankeri ostnud Taani joogihiid plaanib Eesti õlletootjale suurt kasvu
Põhjamaade üks suurimaid joogitootjaid ja -turustajaid Royal Unibrew otsustas, et peab oma portfelli veelgi täiendama ning Eestis rohkem õlletootmisele keskenduma. “Ei olnud palju õlletootjaid saadaval ning nii saigi Tanker valitud,“ rääkis Royal Unibrew' Balti piirkonna tegevjuht Marijus Kirstukas.
Põhjamaade üks suurimaid joogitootjaid ja -turustajaid Royal Unibrew otsustas, et peab oma portfelli veelgi täiendama ning Eestis rohkem õlletootmisele keskenduma. “Ei olnud palju õlletootjaid saadaval ning nii saigi Tanker valitud,“ rääkis Royal Unibrew' Balti piirkonna tegevjuht Marijus Kirstukas.