ÄP fototoimetus • 19. aprill 1999 kell 22:00

Valga suurfirma Transoil Service aktsionäride õigused ennistati

Transoil Service'i praegune juhatuse esimees Raivo Paala, Malm, Põder ja Reinup moodustasid 1993. aasta kevadel ettevõtte eesmärgiga erastada 1,5 miljoni krooni eest VAZi Valga autohooldejaam. Pärast aktsiakapitali suurendamist 100 000 kroonilt 7 miljonile arvati Malm, Põder ja Reinup aktsionäride hulgast välja põhjendusel, et nad polnud õigel ajal tasunud aktsiate eest.

Valga maakohus leidis mullu oktoobris, et Malm, Põder ja Reinup täitsid asutamislepingust tulenevad kohustused mitterahalise sissemaksega. AS Transoil Service Tartu ringkonnakohtusse nõuetekohast erikaebust ei esitanud.

«Kas ma tahan seda või mitte, aga kohtuotsust tuleb täita ning mehed aktsiaraamatusse kanda,» tunnistas Transoil Service'i juhatuse esimees Raivo Paala. «See aga ei tähenda, et nad lõplikult meie aktsionäriks jäävad.»

Paala sõnul kuulub kolmele asutajaaktsionärile praegusest aktsiakapitalist 0,3 protsenti ehk 45 000 krooni.

Raivo Paala ei välista, et Transoil Service algatab kohtuvigade parandamise protsessi. «Meie hobi pole käia kohut, kuid asi on põhimõttes,» rõhutas Paala. «Leian, et ühe kohtuvea tõttu ei ole siiski võimalik saada aktsionäriks.»

Märtsi algul algatas Valga maakohus maksuameti avalduse alusel Transoil Service'i pankrotimenetluse. Malmi, Põdra ja Reinupi esindaja, advokaadi vanemabi Vello Luige kinnitusel ei soovi tema kliendid Transoil Service'i pankroti väljakuulutamist.

Raivo Paala sõnul ei näe ta tuumikaktsionärina mingit vajadust kaasata Malmi, Põtra ja Reinupit läbirääkimistesse. Paala kinnitusel pole Transoil Service pankrotiseisus, firmal on vaid ajutised makseraskused.

Autor: ÄP

Hetkel kuum