Viktoria Korpan • 20. aprill 1999 kell 22:00

Eesti turiste köidavad eksootilised reisikohad

Matkapunkti reisibüroo juhataja Mait Unt ütles, et maist kuni augusti lõpuni on kõige populaarsemad Euroopa-reisid. Hispaania, Itaalia, Türgi, Kanaari saared, Kreeka ja Tuneesia on Matkapunkti soositumad puhkusereisid.

Eesti suuremaid reisikorraldajaid AS Wris Tours on müünud reisibüroo direktori Margit Rebane-Pendi sõnul maha juba 80 protsenti Kreeka reisidest ja pooled Mallorca tuusikud. Wris Toursi reiside hinnad Kreekasse, Mallorcale ja Küprosele on 5000 ja 15 000 krooni vahel.

«On väga haruldane, et ka Küprose reisidele, mis algavad alles augusti lõpus, on juba kümnendik tuusikutest müüdud,» rääkis Rebane-Pent. Kolme kuuga on Wris Tours müünud 1250 reisipaketti aprillist kuni augustini toimuvatele reisidele.

Mait Undi sõnul tuntakse varasemast suuremat huvi ka New Yorgi ja Florida vastu. Selleks suveks on Matkapunkti kaudu ostnud puhkusereise USAsse 70 inimest.

«Tendents on kaugele minna, Malaisiasse või Bali saarele,» rääkis Unt. «Kõige eksootilisem sihtpunkt, kuhu meie kaudu on reise ostetud, on Vaikses ookeanis asuv Tonga saarestik.»

Matkapunkt on müünud suveks 400 reisi, mille hulgas on ka mitu ümbermaailmareisi individuaalpaketti. Ümbermaailmareisi marsruudi võib reisija ise valida. Tervele maailmale ringi peale tegemine maksab Undi sõnul umbes 50 000 krooni, poole reisi hinnast moodustavad lennukipiletid.

Undi sõnul on võrreldes eelmise aastaga oluliselt vähenenud huvi Londoni ja Põhjamaade vastu. Reiside müük Rootsi, Soome ja Norrasse on tema kinnitusel kahanenud ligikaudu poole võrra.

«Varem ostsid inimesed rohkem meie konkurentide, Soome reisikorraldajate reise,» tähendas Margit Rebane-Pent. «Kolme aastaga on Wris Toursi kaubamärk muutunud nähtavaks ja oleme suutnud oma turuosa suurendada.» Wris Toursi esimese kolme kuu käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 38 protsenti.

Hetkel kuum