• Jaga lugu:

  Kas eestlased hakkavad rohkem tarbima?

  Võrreldes eelmise aasta neljanda ja selle aasta esimese kvartaliga tarbimine suureneb. Aasta lõpuks on jaekaubanduse käive kasvanud 15%.
  Sellest kasvust kolmveerand läheks ekstensiivsele ja veerand intensiivsele arengule, mis tähendab seda, Eestis suureneb kvaliteetsete müügipindade ja kaupluste arv. Käive hakkab liikuma turult kauplustesse. Ostja teadvusesse hakkab jõudma see, et odava kauba ostmine turult on rikka inimese lõbu.
  Teine põhjus on see, et üledramatiseeritud musta auku kukkumine ei ole sellises ulatuses teoks saanud, nagu kardeti. Kui see ennustus ongi kuskil Eestis teoks saanud, siis Tallinnas ja Ida-Virumaal.
  Kindlasti toimub sellel aastal jaekaubandusturul korrastumine. Mida väiksem on pood, seda rutem ta siit maamuna pealt ära kaob.
  Kauplus, kus müügipinda on vähem kui tuhat ruutmeetrit, ei suuda tänases Eestis ennast ära toita, sõltumata sellest, mida ta müüb. Välja arvatud muidugi kullapood.
  Kindlasti jääb vähemaks illegaalse käibega kauplusi. Selliste kaupluste omanikud peaksid valmistuma küll kohvrite pakkimiseks, sest neid tarbimise suurenemine ei päästa.
  Praegu on natukene kurb olukord. Suvel käive küll veidi suureneb, aga seda eeskätt tänu Soome turistidele. Paljude jaekaupmeeste päästjad on Soome turistid, aga nemad oskavad väga hästi arvutada ja viimase aja aktsiisitõusud on muutnud neile kauba Eestis kallimaks. Nende ostuhuvi enam nii suur ei ole ja see võib hakata ka käivet vähendama.
  Ma ei usu, et mingit suurt buumi tuleb. Suvel on inimesed küll nõus rohkem kulutama, kuid kulutatakse siis, kui on midagi kulutada. Kui oled näiteks auto ostnud, siis pead hakkama hoopis kulusid piirama, sest kütus kallineb pidevalt.
  Jaekaubandusturul jätkub väiksemate kaupluste kadumine ja mul on tunne, et jaekaubanduskäive küll ei hakka praegu veel üles minema. Ma ei näe selliseid märke, mis võiksid tarbimist elavdada.
  Kui regiooniti vaadata, siis Tallinn võib-olla erineb mõnevõrra teistest piirkondadest. Väljaspool Tallinna on olukord ikkagi keerulisem.
  Palju sõltub muidugi pankadest, sest kogu maailm pankade najal elabki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.