Venemaa ja USA ministrid lahkumas

Peaminister Jevgeni Primakovi tagandamine andis eile dollari kursi tõusule taas uue hoo. Nii võimuvaakum Kremlis kui ka peatse rahu saabumise väljavaadete edasilükkamine Jugoslaavias ei anna eurole erilist tõusulootust. Euroopa ühisraha kurss langes mõne tunniga peaaegu sendi võrra 1,0636 dollarini, mis teeb USD kursiks 14,7110 krooni. Arvestades sõja pikalevenimist ning Euroopa majanduse võrdlemisi kehva seisu, peavad mitmed analüütikud võimalikuks, et euro langeb lähiajal 1,04 dollarini (seega USD kurss tõuseb üle 15 krooni) ning aasta lõpuks pole võimatu euro ja dollari kurss 1:1.

Õhtul saabus veel teinegi uudis ministri erruminekust. Eile andis lahkumisavalduse Ameerika Ühendriikide rahandusminister Robert Rubin. Tõenäoliselt nimetab president Clinton uueks rahandusministriks senise aseministri Lawrence Summersi. Dollari kurss hakkas uue uudise tõttu taas kergelt langema, sest minister oli tuntud tugeva dollari pooldajana.

Rootsi kroon langes eile 0,4 sendi võrra, sest eile avaldatud avalikkuse uurimuse tulemustest selgus, et kuningriigis on rahaliiduga liitumise vastaseid pooldajatest enam.

Hetkel kuum