• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom läks Londonis tõusule

  Ka nädala viimane kauplemispäev ei toonud reedel Tallinna börsil endaga kaasa erilist aktiivsust. Börsisüsteemi käive jäi registreeritud 152 tehingus keskpärase 14,93 miljoni krooni tasemele.
  Väikest elavnemist oli siiski märgata ja see kajastus ka mõningal määral likviidsemate, põhinimekirjas kaubeldavate aktsiate hindades. Ainsana lõpetas reedel põhinimekirja aktsiatest miinuspoolel Ühispanga aktsia, mis ei vääranud aga ÄP indeksi liikumist -- päevaga +0,25%, 355,87 punktile.
  Enimkaubeldud oli börsil reedel Hansapanga aktsia, mis 7,22 mln kroonise päevakäibega andis ligi poole börsisüsteemi kogukäibest. Hansapanga aktsia tegi reedel läbi mõõduka tõusu, kerkides päevaga 0,3% võrra. Märkimisväärne on, et pooltes reedel Hansapanga aktsiaga tehtud tehingutes vahetas omanikku vähem kui 1000 aktsiat. See iseloomustab kohalike väiksemate investorite suurt aktiivsust. Kahjuks küll peab tunnistama, et see aktiivsus oli rohkem müügi- kui ostupoolel. Et aktsia hind sellest hoolimta tõusis, näitab suuremate investorite positiivseid ootusi.
  Lisanimekirjas tunti juba mitmendat päeva tavapärasest enam huvi Saku õlletehase aktsia vastu. Reedel tehti aktsiaga 14 tehingut kogumahus 1,2 miljonit krooni. Raske on siin suurenenud huvile rohkem põhjusi leida, kui statistikaameti poolt hiljuti avaldatud õlletootmise lausa uskumatuna tunduv 50protsendine kasv selle aasta esimese kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes. Kuidas Sakul tegelikult läinud on, peavad näitama hiljemalt järgmisel esmaspäeval avaldatavad I kvartali majandusaruanded.
  Reede õhtul leidis Londonis tugevat ostuhuvi taas Telekomi aktsia, mille hind kerkis sulgemishetkeks ümberarvutatult 111,7 kroonile, s.o 2,7 kr kõrgemale kui aktsia neli tundi varem Tallinnas oli sulgunud. Huvi Telekomi aktsia vastu tekitas kahtlemata reedene aktsionäride üldkoosolek, kus otsustatti muuhulgas ka dividendide maksmine 85 senti aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.