• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Investments loobub nimest ja saab sõltumatuks

  Eilse tehingu maksumust keeldusid pooled avalikustamast. «Tehingu hind on lähedane summale, mille Hansapank on Hansa Investmentsi investeerinud,» ütles panga finantsdirektor Erkki Raasuke BNSile.
  Hansapanga analüütiku Mart Tõevere sõnul ei ole aktsiate müügist saadav raha finantseerimise seisukohast oluline tuluallikas. Rohkem on tegemist eesmärgiga kaotada mõttetu osalus, lisas ta. Pealegi on Hansa Investments Hansapanga investeerimispangandusdivisjoni Hansapank Markets'i konkurent ja seoses sellega tekkis firmadel huvide konflikt. «Praegu on tegemist kummalise situatsiooniga, kus Hansapank konkureerib iseendaga, opereerides ühel turul ja võideldes samade klientide pärast,» selgitas Tõevere.
  Hansa Investments kohustub hiljemalt 1. jaanuariks 2000 loobuma ka sõna «Hansa» kasutamisest nimes ja kaubamärgis ja võtab uueks nimeks Trigon Capital. Joakim Heleniuse põhjendusel on Hansa nimega laialdase tuntuse tõttu raske opereerida. See viitab Hansapangale, näitab ekslikult seost pangaga, tekitades klientides segadust.
  Kuigi Hansa Investments kuulub osaliselt Hansapangale, pole firma tegevus otseselt järginud panga huve. Näiteks korraldas Hansa Investments Hansapanga konkurendi Hoiupanga aktsiaemissiooni.
  Hansapanga osalus Hansa Investmentsis on tasapisi vähenenud. Aprillis korraldatud aktsiaemissiooni käigus vähenes Hansapanga osalus 50 protsendilt ligi 33-le.
  Hansapank on sõlminud Hansa Investmentsi töötajatest moodustatud ettevõttega Best Invest ja teise osanikuga, Trigon Holdings Ltd-ga leppe, et pank müüb kogu osaluse neile hiljemalt 30. septembril 1999. Siis peaks ligi 66% Hansa Investmentsist kuuluma Trigon Holdings Ltd ainuomanikule Joakim Heleniusele ja 33% firma töötajatele.
  Hansa Investmentsi edasine eesmärk on laieneda nõustamisteenuse pakkumisega kogu Läänemere regiooni, peakontor jääb Eestisse.
  Autor: Anu Jürisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.