• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulumaksusoodustused mittetulundusühingule

  Tulumaksuseadus sätestab valitsuse poolt spetsiaalsesse nimekirja kantud mittetulundusühingute ja sihtasutustega seoses mitmesuguseid tulumaksusoodustusi.
  Eelkõige on need seotud annetustega. Nii saab sinna nimekirja kantud ühingutele ja sihtasutustele annetanud füüsiline isik maha arvata annetused 5% ulatuses oma maksustatavast tulust pärast teisi mahaarvamisi (TMS § 12 lg 4).
  Ettevõte ja füüsilisest isikust ettevõtja saab nimekirjas olevatele ühingutele ja sihtasutustele tehtud annetused maha arvata oma maksustatavast tulust 10% ulatuses pärast teisi ettenähtud mahaarvamisi (TMS § 19 lg 1).
  Annetuse saaja seisukohalt on peamine see, et nimekirjas olevad ühingud ja sihtasutused ei maksa tulumaksu saadud annetustelt. Füüsilised isikud, kes saavad nimekirjas olevalt ühingult või asutuselt kingituse või stipendiumi, ei pea sellelt maksma tulumaksu.
  Hiljuti on valitsus karmistanud nimekirja koostamise printsiipe ning kehtestanud äärmiselt põhjaliku ja mahuka taotluse vormi mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja kandmiseks.
  Sisulistest muudatustest on olulisim see, et tulevikus ei pea mittetulundusühingud ja sihtasutused esitama igal aastal uut taotlust nimekirja pääsemiseks. Sel aastal tuleks taotlus 1. oktoobriks esitada sõltumata sellest, kas möödunud aastal oldi nimekirjas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,