8. september 1999 kell 22:00

Tallinn kärbib eelarvet 150 mln võrra

Augusti lõpu seisuga olid linnaosad ja -ametid näinud võimalikku kokkuhoidu 105 miljoni krooni ulatuses, millele võib lisanduda veel mõnikümmend miljonit krooni septembris, ütles abilinnapea Heigo Kaldra eile ajakirjanikele.

Kas vahe augustiga võrreldes tuleb 10, 30 või 40 mln krooni, selgub Kaldra sõnul septembri lõpuks. Seega võib Tallinna linnavalitsus septembri lõpuks esitada kuni 150 miljoni kroonini ulatuva eelarvekärpe. Volikogu peab kinnitama lisaeelarve oktoobris, kuna seadus ei võimalda seda kaks kuud enne uut aastat teha.

Tallinn asus kokkuhoiurezhiimile tänavu kevadel, kui pealinna eelarvelaekkumised osutusid oodatust tunduvalt nõrgemaks.

Esimesel poolaastal jäi linnaeelrave Kaldra sõnul 100 mln krooniga miinusesse. Negatiivse lisaeelarve koostamine on tema kinnitusel päevakorras ja töös olnud alates maist.

Augustis tegi linnavalitsus linna asutustele ja osavalitsustele ülesandeks kulutusi konkreetselt piirata. Augusti lõpus esitasid linnaosad kokkuvõtte, milles nägi võimalust 105 mln krooni kärpimiseks.

Juulis ja augustis linna eelarvelaekumised küll paranesid, kuid linn ei ole Kaldra sõnul eelarve täislaekumise osas siiski kuigi optimistlik.

Teoreetiliselt võivad oodatavalt tõusva majanduskasvuga teisel poolaastal eelarve aastatulud ka täis laekuda, kuid linnavalitsus esitab siiski volikogule eelarve korrektuurid, kinnitas abilinnapea.

Autor: BNS

Hetkel kuum