• Jaga lugu:

  Tallinn kärbib eelarvet 150 mln võrra

  Augusti lõpu seisuga olid linnaosad ja -ametid näinud võimalikku kokkuhoidu 105 miljoni krooni ulatuses, millele võib lisanduda veel mõnikümmend miljonit krooni septembris, ütles abilinnapea Heigo Kaldra eile ajakirjanikele.
  Kas vahe augustiga võrreldes tuleb 10, 30 või 40 mln krooni, selgub Kaldra sõnul septembri lõpuks. Seega võib Tallinna linnavalitsus septembri lõpuks esitada kuni 150 miljoni kroonini ulatuva eelarvekärpe. Volikogu peab kinnitama lisaeelarve oktoobris, kuna seadus ei võimalda seda kaks kuud enne uut aastat teha.
  Tallinn asus kokkuhoiurezhiimile tänavu kevadel, kui pealinna eelarvelaekkumised osutusid oodatust tunduvalt nõrgemaks.
  Esimesel poolaastal jäi linnaeelrave Kaldra sõnul 100 mln krooniga miinusesse. Negatiivse lisaeelarve koostamine on tema kinnitusel päevakorras ja töös olnud alates maist.
  Augustis tegi linnavalitsus linna asutustele ja osavalitsustele ülesandeks kulutusi konkreetselt piirata. Augusti lõpus esitasid linnaosad kokkuvõtte, milles nägi võimalust 105 mln krooni kärpimiseks.
  Juulis ja augustis linna eelarvelaekumised küll paranesid, kuid linn ei ole Kaldra sõnul eelarve täislaekumise osas siiski kuigi optimistlik.
  Teoreetiliselt võivad oodatavalt tõusva majanduskasvuga teisel poolaastal eelarve aastatulud ka täis laekuda, kuid linnavalitsus esitab siiski volikogule eelarve korrektuurid, kinnitas abilinnapea.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.