9. september 1999 kell 22:00

Päikseline Loretti 40 aastat hiljem

Aastakümnetetagune unistus päikselisest Itaaliast ja Napolist saab järgmisel nädalavahetusel tõeks, sest Eestis esineb itaallane, kelle laulud olid kunagi Itaalia võrdkujuks.

Hõbedase inglihäälega 11aastase Robertino Loretti 1960ndatel linti lauldud «O, Sole Mio» või «Santa Lucia» viisi oskab kaasa ümiseda igaüks, kel vanust mõniteist aastat üle keskkooliea. Ehk on kapinurka jäänud mõni pragisev jämedate kuulamisvagudega «Meloodia» vinüülplaatki, kus peal imelapse hele ja särav itaaliakeelne laul. Et raadiost kuuldud «Jamaica» ja «Ave Maria» esitaja kunagi Eestisse jõuab, ei osanud keegi aimatagi. Ometi on ta peagi siin, tõsi küll, 52aastase kaunikõlalise dramaatilise tenorina, kelle viimaste aastate salvestusi levitatakse miljonistes tiraazhides. Lapsena kohvikutes ja restoranides laulmine viis tänu õnnelikule kohtumisele tuntud muusikapedagoogi Renato Massimiga suurele lavale. Üle 60 miljoni müüdud kasseti ja CD on leidnud omaniku Euroopas, Ameerikas, Venemaal, Austraailas -- kõikjal üle maailma, kuhu on viinud teda tihe kontserttegevus. Loretti praegusse repertuaari kuuluvad tema poisiea hittide kõrval populaarne klassika, napoli laulud, kuulsate Itaalia laulufestivalide pärlid ning spetsiaalselt talle kirjutatud palad. Roberto Loretti on teist korda abielus. Tal on kolm last.

60ndate päiksepoiss -- Roberto Loretti Pärnu linnaorkester, dirigent Peeter Saul

- 17. septembril kell 19 Pärnu Eliisabeti kirikus pilet 150--200 krooni, müügil Endla teatris info tel (244) 76 471

- 18. septembril kell 17 Kohtla-Järve kultuurihoones pilet 100--250 krooni, müügil kultuurihoones info tel (233) 44 284

- 19. septembril kell 19 Estonia kontserdisaalis pilet 100--300 krooni, müügil Eesti Kontserdi kassas info tel 6 44 31 98

Hetkel kuum