ÄP fototoimetus • 29. september 1999 kell 22:00

90ndate jubedaim film jõudis Eestisse

Täna esilinastub Kinomajas kaasaegse Austria kino väljapaistvama lavastaja Michael Haneke tuntuim film, mille kriitikud ristisid kaks aastat tagasi Cannes'i filmifestivalil 90ndate jubedamaiks filmiks.

Ilus nädalalõpp. Igati täiuslik Austria perekond -- Anna, Georg ja nende võsuke Georgie saabuvad idüllilise järve ääres asuvasse suvilasse. Nende ülejärve naabrid juba ootavad neid, et järgmisel päeval koos golfi minna mängima. Ootamatult saabub nende juurde viimaste külaline Peter, kes palub laenuks mõne muna omleti valmistamiseks. Peagi ühineb kohmetu noormehega sõber Paul. Koos võetakse kõik pereliikmed vangi, et rahuldada nende peal oma väärastunud mängu- ja tapalusti.

Kui Anna küsib noorukite käest, miks nood neid kohe ei tapa, pöördutakse vaataja poole lausega: «Te ju ei tahaks, et see nii kiiresti lõpeb?»

Moodsa Lääne ühiskonna massimeediast haiglasi mõjutusi saanud noorte inimeste käitumist vaagivas filmis teevad kaasa Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Frank Giering, Arno Frisch, Stefan Clapczynski jt.

Autor: ÄP

Hetkel kuum