• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsusliit loodab riigieelarve kinnitada enne jõule

  «Uude aastasse peame minema uue eelarvega,» ütles eile koalitsiooninõukogu istungit juhtinud Marju Lauristin. Suur töö riigieelarve menetlemisel seisab tema sõnul ees fraktsioonides-komisjonides.
  Komisjonides loodab koalitsioon saavutada konstruktiivse koostöö opositsiooniliste erakondadega, märkis Lauristin.
  Kuna eelarve on pingeline ning raha kusagilt juurde võtta pole, on eri lobigruppide võimalus eelarvet mõjutada väike, leidis koalitsiooninõukogu.
  Riigikogu patiseisus rahanduskomisjon jõudis tuleva aasta riigieelarve suhtes konsensusele eelmisel nädalal ja paneb 2000. aasta eelarve projekti 27. oktoobril täiskogus esimesele lugemisele.
  Komisjoni ettepaneku kohaselt on parandusettepanekute esitamise tähtaeg 9. novembril.
  Riigieelarve normaalne menetlemine riigikogus oli seni küsimärgi all, kuna rahanduskomisjonis, mis otsustab selle suurde saali viimise, jagunevad hääled opositsiooni ja koalitsiooni vahel täpselt pooleks.
  Valitsus esitas riigikogule tuleva aasta riigieelarve projekti, mille maht on koos sotsiaaleelarvetega 28,253 miljardit krooni, 30. septembril.
  Eelarve tugineb majanduse 8% nominaalkasvule, kuid mahult on see eelmise aasta omast väiksem.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.