Tõnu Tramm • 11. november 1999 kell 22:00

Pealinnas romusid rohkem

Kui võrrelda kampaania «Auto korda» lõpptulemusi, jääb vägisi mulje, et pealinna teedel sõidab romusid rohkem kui mujal Eestis.

Kui Eestis keskmiselt tunnistati 3,9% autode välimus hädasti kohendamist vajavaks, siis Tallinnas oli selliste masinate hulk tervelt 9%. Samuti armastavad pealinlased sõita kulunumate kummidega kui keskmine eestlane, Tallinna autode registreerimismärgid on rohkem mõlkis ja pidurid lasevad kaks korda rohkem õli läbi. Peaaegu ainus sarnasus kogu Eestis on see, et esituled on ühtmoodi valesti reguleeritud nii Tallinnas kui Metsatagusel ringi sõitval autol.

Loomulikult võib tuua mitmeid põhjuseid, mis seavad selle väite kahtluse alla. Näiteks, et Tallinnas käidi kampaania käigus näitamas vaid vanemaid masinaid, uute ja uhkete autode omanikud ei pidanud kontrollimist vajalikuks, või et kurnatud autoklubi mehed olid pärast pikki nädalaid kestnud «pealinlaste vaatamist» juba nii väsinud, et maale jõudes ei suudetud enam vigu üles leida.

Võta nüüd kinni, millest see vahe täpselt tuli. Ehk on tõesti maainimesed hoolsamad oma auto eest hoolitsema? Sest olgem ausad, võrdlus on toodud Eesti keskmise ja Tallinna vahel. Keskmine sisaldab aga ka Tallinnat, järelikult oli mujal Eestis vigade osakaal veelgi väiksem.

Vt. ka tabelit:Kampaania käigus avastatud rikked Eestis kokku ja Tallinnas

Hetkel kuum