• Jaga lugu:

  Maamaks pealinnas võib tõusta poole võrra

  Kui volikogu esitatud eelnõu heaks kiidab, tõuseb Tallinnas maamaksu määr järgmisel aastal seniselt 0,8 protsendilt 1,2 protsendile maksustatava maa hinnast.
  Linnaplaneerimisameti maa hinna osakonna juhataja Ahto Eesmäe ütles, et kuna elu läheb iga päevaga kallimaks, peab ka linn üha suuremaid kulutusi tegema. «Minu arvates oleks tulnud maamaksu määra tõsta juba eelmisel aastal 1 protsendini maksustatava maa hinnast,» lausus Eesmäe. Ta sõnas, et tuleval aastal hinnatakse ka maa maksustamise hindasid, mis võib ülejärgmisest aastast tõsta maksustatava maa hindu.
  Meriväljal 1470m² krundil asuvas majas elav Pirita linnaosa elanik, endine Pirita halduskogu liige Robert Vill leidis, et volikogu kiidab maamaksu tõstmise heaks. «Pirita elanike tulumaksust laekub linnaeelarvesse 70--80 mln krooni, samas eraldas linn Piritale mullu 19 mln krooni. Tahaks teada, kuhu see maamaksu tõstmisest saadav lisaraha läheb,» lausus Vill. «Mind ei häiri nii palju see, et pean 500 krooni aastas maamaksu rohkem tasuma, vaid anonüümsed rahaallikad,» lisas ta.
  Kinnisvarafirma Ober Haus tegevdirektor Hindrek Leppsalu leidis, et maamaksustamise hinnad on kohati turuhindadest kõrgemad. «Ilmselt on Tallinna linnal rahahäda, kuskilt peab 130 mln kroonisele eelarveaugule katte leidma,» ütles Leppsalu. «Olulist mõju kinnisvarahindadele maamaksu määra tõstmine kaasa ei too,» kinnitas ta.
  Maamaksu määra tõstmist arutati ka eelmisel aastal, kuid linna volikogu ei kiitnud eelnõu heaks. Tallinnas on maamaksu määr püsinud kaks aastat ühel tasemel.
  Linnaeelarvesse laekub kõrgema maamaksu tulemusena ligi 110 mln krooni senise 70 mln krooni asemel. Samas on uus linnavalitsus lubanud, et kardinaalseid muudatusi tuleva aasta linnaeelarves ei tehta.
  Eesmäe kinnitusel säilib linnavalitsuse eelnõu kohaselt soodustus pensionäridele -- kes seni on soodustust saanud, ei pea selleks uut taotlust esitama. Linnavalitsusel on õigus vabastada 2000. a 31. detsembrini maamaksust vanadus- või invaliidsuspensioni saajad, kelle maakasutusõigus on tekkinud enne 1993. a 1. juulit. 0,1ha maatüki eest ei pea vanurid ja invaliidid tasuma maksu tingimusel, et nad ei saa maalt rendi- või üüritulu. Maksuvabastuse summa ühe maakasutaja kohta võib olla kuni 200 krooni aastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.