• Jaga lugu:

  Tõusumeeleolu Tallinna börsil püsib

  Tallinna börsi liideraktsiad jätkasid reedel oma võidukäiku, viies ÄP indeksi 2,37% võrra kõrgemale. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 214 tehingus 17,84 mln kroonini.
  Turgu toetab ühest küljest välisinvestorite kasvav huvi Eesti aktsiate vastu ja ka dollari jätkuv tugevnemine. Dollari reedene tugevnemine euro ja seega ka Eesti krooni suhtes mõjutab eeskätt Telekomi aktsiat, mis Londonis on noteeritud dollarites.
  Huvitav on muidugi see, et kui üldiselt räägitakse turu ebaefektiivsusest ja väikesest likviidsusest, siis vähemalt Telekomi aktsia hind liigub nii Tallinnas kui ka Londonis küll üsna täpselt ühte joont mööda.
  Tubli saavutusega sai reedel hakkama Hansapanga aktsia, kerkides päeva siseselt korraks viimase 52 nädala kõrgeima, 91,5 kroonini. Maaklerite sõnul võis ka Hansapanga aktsia puhul näha välisinvestorite kasvavat huvi, mida iseloomustab 6,3 mln kroonine kauplemismaht välisbörsidel.
  Lisanimekirjas liikusid aktsiate hinnad selge suunata. Küll võivad aga juba täna hakata suundumust positiivselt mõjutama reede pärastlõunal avaldatud kahe lisanimekirja ettevõtte, Leks Kindlustuse ja Tallinna Farmaatsiatehase III kvartali majandustulemused. Mõlemad möödunud aastal suurte raskustega maadelnud ettevõtted suutsid tänavu III kvartali lõpetada kasumiga -- Leksil 1,2 miljonit ja farmaatsiatehasel 1,6 miljonit krooni. Samas tundub farmaatsiatehasel olevat tõsiseid probleeme toodangu müügiga (valmistoodangut seisab laos rohkem kui kahe kuu käibe jagu) ja debitoorse võlgnevusega, mis küünib ligi 4 kuu käibeni. Vana murena lisandub ettevõtte kapitaliseerimine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.