• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõbrad kiidavad kuulsat ?itimeest? Samueli

  Küsimus: ?Kas Tõnu Samuel on pätt??
  Vastus: ?Kui ta oleks pätt, siis ta ei töötanuks meiega. Ta on oma ala üle keskmise hea spetsialist.?
  Küsimus: ?Kui ta tahaks teie firmasse tööle tagasi tulla, kas võtaksite ta tagasi??
  Vastus: ?Ei tea, ei kommenteeri.?
  ?Samuel on briljantne tehnoloog, kellel on ka müügivõimeid, seega komplekt on unikaalne,? räägib Eesti üks hinnatumaid spetsialiste, infoturbe lahendustega tegeleva ASi Privador juhataja Tarvi Martens. ?Aga tema isepäisus ja ühiskonna mängureeglite eiramine maksavad talle kätte.?
  Üldiselt kiputakse arvama, et pärast Eesti Telefoni portaalis olnud turvaaukude kaudu informatsiooni kopeerimist tekkinud skandaali on IT-spetsialistil Tõnu Samuelil raske Eesti firmas tööd leida. On olnud kuuldusi, et hot.ee-stiilis ürituste eest on Samuel mõnestki firmast lahkuma pidanud.
  ?Tal pole Eestis tööd vajagi, tema teeb niigi suurema osa tööst välismaale,? sõnab üks Samueli endisi töökaaslasi, lisades, et tema oskustega inimene on võimeline teenida mitukümmend tuhat krooni kuus.
  Paraku elab Samuel tagasihoidlikuks Õismäe kahetoalises korteris koos naise ja lapsega. ?Tõnu lihtsalt üritas näidata Eesti Telefonile, et nende turvalisus oli eriti halvas seisus. Pärast seda, kui Eesti Telefon on teda pikka aega ignoreerinud, näitas ta kõigile, kuivõrd lihtne oli nende turvalistust murda,? ütleb üks Samueli praegusi tööandjaid, Rootsi tarkvaraarendusfirma MySQL juht Michael Widenius.
  Eesti Telefoni juhtum näib teda vähe häirivat. ?Mina võrdleks seda juhtumit sellega, kui keegi jätaks ukse lahti ja siis pistab keegi teine uksest pea sisse ja karjub, et pange uks kinni, enne kui te kaotate midagi.?
  ?Ühest küljest on ta tubli poiss, ääretult töökas ja ääretult andekas ja tal on olnud keeruline elu, teisest küljest on tal püsivust vähe. Ta on vahetanud palju töökohti, sest ta pole meeskonna juht, pigem üksiküritaja. Olemuselt on ta küll häkker, kuid pole pahatahtlik,? räägib Samuelist üks ammune tuttav, Eesti IT-valdkonnas tuntud inimene. ?Antud juhtumil on Eesti Telefoni rikkumine palju suurem, sest nad ei kaitsnud oma klientide andmeid piisavalt ja seda rikkumist ei saanuks näidata teisiti, kui ise seda infot häkkides.?
  ?Olla üksi Eesti Telefoni vastu on raske, ennast ma süüdi ei tunne, aga vangi võin mina küll,? tõdeb Samuel, kelle sõnul on Eesti Telefonist lekkinud nii hot.ee kasutajate andmebaas kui ka paroolid. ?Tõendid selle kohta on keskkriminaalpolitseis olemas,? räägib ta.
  Samuel on ajalehtedesse ka varem sattunud, kord sellega, et on üritanud mõnda võrku sisse murda, kord sel põhjusel, et tema endised elukaaslased on temast oluliselt vanemad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.