Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõbrad kiidavad kuulsat ?itimeest? Samueli

  Küsimus: ?Kas Tõnu Samuel on pätt??
  Vastus: ?Kui ta oleks pätt, siis ta ei töötanuks meiega. Ta on oma ala üle keskmise hea spetsialist.?
  Küsimus: ?Kui ta tahaks teie firmasse tööle tagasi tulla, kas võtaksite ta tagasi??
  Vastus: ?Ei tea, ei kommenteeri.?
  ?Samuel on briljantne tehnoloog, kellel on ka müügivõimeid, seega komplekt on unikaalne,? räägib Eesti üks hinnatumaid spetsialiste, infoturbe lahendustega tegeleva ASi Privador juhataja Tarvi Martens. ?Aga tema isepäisus ja ühiskonna mängureeglite eiramine maksavad talle kätte.?
  Üldiselt kiputakse arvama, et pärast Eesti Telefoni portaalis olnud turvaaukude kaudu informatsiooni kopeerimist tekkinud skandaali on IT-spetsialistil Tõnu Samuelil raske Eesti firmas tööd leida. On olnud kuuldusi, et hot.ee-stiilis ürituste eest on Samuel mõnestki firmast lahkuma pidanud.
  ?Tal pole Eestis tööd vajagi, tema teeb niigi suurema osa tööst välismaale,? sõnab üks Samueli endisi töökaaslasi, lisades, et tema oskustega inimene on võimeline teenida mitukümmend tuhat krooni kuus.
  Paraku elab Samuel tagasihoidlikuks Õismäe kahetoalises korteris koos naise ja lapsega. ?Tõnu lihtsalt üritas näidata Eesti Telefonile, et nende turvalisus oli eriti halvas seisus. Pärast seda, kui Eesti Telefon on teda pikka aega ignoreerinud, näitas ta kõigile, kuivõrd lihtne oli nende turvalistust murda,? ütleb üks Samueli praegusi tööandjaid, Rootsi tarkvaraarendusfirma MySQL juht Michael Widenius.
  Eesti Telefoni juhtum näib teda vähe häirivat. ?Mina võrdleks seda juhtumit sellega, kui keegi jätaks ukse lahti ja siis pistab keegi teine uksest pea sisse ja karjub, et pange uks kinni, enne kui te kaotate midagi.?
  ?Ühest küljest on ta tubli poiss, ääretult töökas ja ääretult andekas ja tal on olnud keeruline elu, teisest küljest on tal püsivust vähe. Ta on vahetanud palju töökohti, sest ta pole meeskonna juht, pigem üksiküritaja. Olemuselt on ta küll häkker, kuid pole pahatahtlik,? räägib Samuelist üks ammune tuttav, Eesti IT-valdkonnas tuntud inimene. ?Antud juhtumil on Eesti Telefoni rikkumine palju suurem, sest nad ei kaitsnud oma klientide andmeid piisavalt ja seda rikkumist ei saanuks näidata teisiti, kui ise seda infot häkkides.?
  ?Olla üksi Eesti Telefoni vastu on raske, ennast ma süüdi ei tunne, aga vangi võin mina küll,? tõdeb Samuel, kelle sõnul on Eesti Telefonist lekkinud nii hot.ee kasutajate andmebaas kui ka paroolid. ?Tõendid selle kohta on keskkriminaalpolitseis olemas,? räägib ta.
  Samuel on ajalehtedesse ka varem sattunud, kord sellega, et on üritanud mõnda võrku sisse murda, kord sel põhjusel, et tema endised elukaaslased on temast oluliselt vanemad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Balti aktsiaturul tugev tõusupäev
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.