• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Jüri Mõis on Tallinna linna hästi valitsenud?

  Jah, ma leian, et need etteheited, mida meile on tehtud, on otsitud. Sisuliselt võiks Jüri Mõisale ja mulle ju täpselt samamoodi ette heita vale silmade värvi ning ka pikkust. Asi on nii, nagu ka proua Liina Tõnisson Eesti Televisioonile antud intervjuus välja ütles ? nende eesmärk on võimule tulla. Ja kuna seadus nõuab, et mingi põhjendus peab olema, siis on umbusaldusavaldusesse mingisugune ka pandud. Ise ma leian, et kõik need on täiesti põhjendamatud põhjendused, kui viisakalt väljenduda.
  Küsimusele, kas Jüri Mõis ja mina oleme Tallinna linnas midagi halvasti-valesti teinud, vastaksin, et ükski inimene pole eksimatu. Kuid laiemas laastus ei näe ma endal ühtegi suurt viga. Igal juhul mitte sellist, mis peaks põhjustama Tallinna võimukoalitsiooni laialimineku. Kuigi Reformierakond ei ole alati olnud 100protsendiliselt nõus kõigi Jüri Mõisa ideedega, nt linnaametnike palgatõus, kehtivad samad sõnad ka Jüri Mõisa kohta.
  Kui tuletada Jüri Mõisa linnapeaametisse astumise algust meelde, siis muidugi vaatas Mõis linna kui panka, tema fantastiline idee ?mägede? likvideerimisest ja eramute ehitamisest näitas, et ta ei ole jalad maas Tallinna probleemides. Karikas sai täis tegelikult kahe asjaga.
  Esiteks, anti järele kolmikliidule Toompeal ja rakendati sõna-sõnalt toimetulekutoetuste maksmise korda, mida riigis rakendati 96/97. aastast ja millele Tallinn suutis ühtselt vastu seista 3,5 aastat. Sh olid vastuseisjad nii Ants Leemets, praegune Tallinna abilinnapea kui Eiki Nestor, sotsiaalminister. Me nägime ette, et see tekitab administreerimise raskusi ja suurendab ka toimetulekutoetuste vajajate hulka? enne oli neid 10 000 peret, uue korra järgi 30 000. Toimetulekupiir on jäänud 3,5 aastat muutumatuks, s.o 500 kroonile, mistõttu on ka kaotanud tohutult ostuvõimet.
  Teiseks, enesele palkade tõstmine. Mõis räägib sellest, et tema palk on 13 Helsingi linnapea palgast, samal ajal küsimusele, mitu protsenti on meie toimetulekupiir Helsingi elanike omast, vastata ta ei oska. Teisi sõnu on ta linnavalitsuse lahti kiskunud reaalsest olukorrast, ta lihtsalt ei tunne tegelikku olukorda. See on tema suurim häda üldse ja ta ei saagi seetõttu linna hästi valitseda. See on enam kui piisav põhjus tema umbusaldamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.