• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi aja lummus kestab

  Kõik Rootsiga seonduv paistab iseenesestmõistetavalt kaunis ja hea. Asja lähemalt uurides selgub aga, et Rootsis äri tegevatel firmadel on probleeme küllaga. Millegipärast ei peeta neid kitsaskohti piisavalt märkimisväärseks, et lärmi tõsta.
  Hakates teraselt jälgima, millest tekib selline positiivsus, leidsin, et selle põhjus on üleüldine kompleks ja inimlik pealiskaudsus. Eestlastele on emapiimaga põlvest põlve edasi antud ajaloolist teadmist, et kunagi vanasti oli kõik hoopis ilusam ja parem ning seda head kutsuti Rootsi ajaks. Ja see teadmine elab visalt siiani.
  Eestlast ei huvita täna, mida Rootsis tehakse. Seda saab uurida netist. Aga miks ollakse siis positiivselt meelestatud? Põhjus on lihtne ja inimlik. Vanemad ütlevad, et Roots elab ilus kuninganna Silvia. Nooremad teavad, et kuningakojas on kena printsess Madeleine ja kroonprintsess Victoria. Ülejäänud naeravad Alev Strömi ja Rootsi Kunni nime kuuldes.
  Ja sellest piisabki, et Rootsiga seonduvaid asju heas valguses näha. Veidi ajaloolisi vallutusi, mõned kaunid naised ja törts huumorit. Lähiajal ei ole heade suhete muutumist oodata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.