Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tund lisatööd päevas vaid koos eriarvestusega

  Muudatusettepaneku kohaselt tõsteti varasemat maksimaalset tööaja piirmäära. Seni seaduses ette nähtud 48 tunnile nädalas lisandus 200 tundi aastas, kui selle kohta peetakse eriarvestust ja sellest kantakse kord kuus ette tööinspektsioonile. Kas sellega kaasnevad uued töökohad tööinspektsioonis, muudatusettepanekus ei kajastunud.
  Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Meelis Atoneni sõnul ei saa ühe lisatunniga nende fraktsioon rahulduda. ?Tööaja piiramine ei anna midagi,? sõnas Atonen.
  Mõõdukate fraktsiooni liige Raivo Paavo lausus, et Mõõdukad suhtuvad ettepanekusse ja eelnõu paragrahvi 9 tehtud parandusse (tööaja kestvus ? toim.) soosivalt, parandus lubab käsitleda võimalikke erijuhtumeid paindlikumalt. Paavo lisas, et seadus ei reguleeri ei kehtivate töölepingute ega tööandjate arvu, vaid töötunde, ehk seadus ei keela töötamast enam kui ühe tööandja juures.
  Riigikogu liikmete küsimustele vastates tunnistas sotsiaalminister Eiki Nestor, et senise seaduse täitmisel on probleeme ületunni normide ja mitmel kohal töötamise järgimisega. Samas väitis minister, et raskusi pole töötajate tööaja arvestamisega, eriti mis puudutab aega, mille kuuluvus tööaja hulka on vaieldav.
  OÜ Mediapool tegevdirektori Raigo Piibari sõnul antud seadusemuudatus nende firma tööaja arvestust ei mõjuta. ?Meil ületunde lihtsalt ei ole,? lausus ta.
  ?Inimestel ei tohiks keelata töötamist. Tublid on need, kes leiavad endale rohkem tööd,? ütles Valga Lihakombinaadi direktori abi Ulvi Noor. Kommenteerides eelnõu muudatust lisas Noor, et tööinspektsioonile ettekandmine võib olla mõttekas Tallinnas, kus inspektsioon on tuntud ja kardetud, kuid Valgas ei ole tööinspektsioon nii väga asjalik.
  Töö- ja puhkeaja seadusesse esitatavate muudatusettepanekute lõpptähtaeg on 6. november 2000.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.