Ülo Toomsalu • 25. oktoober 2000 kell 6:35

Enim on pankrotistunud tootmisettevõtteid

Krediidiinfos oktoobris valminud paneeluuringu 'Pankrotid Eestis' põhjal selgub, et kõige enam on äriregistri andmetel viimase kolme aasta jooksul pankrotistunud tootmisettevõtted, kirjutab Postimees.

Tegevusalade lõikes juhib pankrotistunud ettevõtete edetabelit suhtarvu poolest mäetööstus, kus on alates 1997. aastast läinud 82 tegutsevat ettevõttest pankrotti kaks firmat ehk 2,44 protsenti tegutsevatest ettevõtetest.

Mäetööstusele järgnevad suhtarvu poolest energeetika, gaasi- ja veevarustusega tegelevad ettevõtted, kus 316 ettevõttest on pankrotti läinud viis, töötlevas tööstuses on vasavad arvud 6209 ja 94, kalanduses 1192 ja 15 ning ehituses 3055 ja 38.

Paneeluuringu ühe koostaja Anne-Ly Otsa on arvuliselt kõige rohkem pankrotti läonud kaubanduse ning seadmete remondiga tegelevaid ettevõtteid.

Maakonniti juhib pankrottide edetabelit Põlvamaa, kus on pankrotti läinud 1,44 protsenti tegutsevatest ettevõtetest.

Hetkel kuum