Peeter Koppel • 1. november 2000 kell 8:01

Nasdaq tõusis 5,58%

Ühendriikide aktsiaturgudel sattus eilsel kauplemispäeval taaskord huviorbiiti viimasel ajal palju kannatanud tehnoloogiasektor. Analüütikute hinnangul leidus turul piisavalt investoreid, kelle meelest on tehnoloogiasektori korrektsioon olnud piisav ning praegused hinnatasemed piisavalt madalad selleks, et spekuleerida aastalõpu hinnaralli võimalusele.

Tehnoloogiakeskse Nasdaqi üldindeks kerkis eile 5,58 protsenti 3369,63 punkti tasemele.

Esmaspäevase müügilaine käivitas Nasdaqil Lehman Brothers?i? poolne Cisco Systemsi hinnasihi alandamine 90 dollarilt 60?65 dollari tasemele, kuid analüütikute hinnangul oli esmaspäevane langus omane ainult Cisco-laadsetele ettevõtetele ning kõrgtehnoloogia ja telekommunikatsioonisektorit ei varitse aeglustuva majanduskasvu tingimustes sarnased ohud. Esmaspäeval tugevalt langenud Cisco aktsia kerkis eile 5,69 dollari võrra 53,88 dollarile. Teisteks suuremateks tõusjateks olid eile Oracle ja Applied Materials.

Positiivset meelestatust võis täheldada ka internetiaktsiate suhtes tänu mõningate suurtegijate nagu eToys ja Expedia oodatust väiksematele kahjumitele kolmandas kvartalis.

Ka New Yorgi börs liikus eile tõususuunas ning seda analüütikute arvates tänu tehnoloogiasektorisse naasvate investorite soovile riske hajutada. Samas leitakse ka, et kui majanduskasv aeglustub piisavalt mõjutamaks vana majanduse ettevõtete kasumeid, hakkab raha taas atraktiivsemasse ja suurema tõusupotentsiaaliga tehnoloogiasektorisse liikuma.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas eilse kauplemispäeva 1,25 protsenti kõrgemal 10 971,14 punktil.

Hetkel kuum