• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piraatkauba müüjad satuvad korraga mitme tule vahele

  Majandusministeerium sai ülesande teha muudatused kaubandustegevuse korralduse seaduses, et muuta rangemaks intellektuaalse omandiga kauplejatele kauplemislubade välja andmist. Samuti peab ministeerium kuu aja jooksul töötama välja muudatused rendiseaduses, et piraatkauba müümise eest oleks võimalik vastutusele võtta rendile andjat.
  Täpsemalt määratletakse kogused, mida piirilt üle tuues saab deklareerida kui enda tarbeks toomist. Muudetakse haldusõigusseadustikku nii, et kõrged politseiametnikud saavad õiguse sulgeda piraatkaupa müüv pood, ootamata ära kohtuprotsessi tulemust nagu praegu.
  ?Tahame, et muudatused tuleksid võimalikult kiiresti ja osa määrusi jõustuksid juba sel aastal, seadusemuudatustega läheb veidi kauem aega,? ütles peaminister Mart Laar eile. ?Kõige radikaalsem neist on kõrgetele politseiametnikele suuremate õiguste andmine, politsei hinnangul kergendaks see nende tööd oluliselt.?
  Tallinna politseiprefektuuri majanduskuritegude komissar Jaak Hindrikson ütles, et kõikide muudatustega on väga kiire. ?Kõik see on põlev asi,? ütles Hindrikson. ?Me teeme küll pidevalt reide, kuid turukauplejad mõtlevad järjest uusi nippe välja ? on tekkinud vahelaod, turukauplejad peavad raadio teel sidet.?
  Hindriksoni sõnul on politseil ikkagi kõige rohkem puudu tööjõust. ?Eelistame ikkagi juhtumeid, kus on riigile tekitatud miljoneid kroone kahju,? ütles Hindrikson. ?Oluliselt aitaks ka, kui saaks panna vastutama rendile andja.?
  Kultuuriministeeriumi üldosakonna juhataja Peeter Sookruus ütles, et piraatluse vastu saab edukalt võidelda ainult siis, kui seda teevad politsei, omavalitsused, toll ja teised vastutavad ametkonnad koos. ?Seadusandlik baas on tegelikult olemas, vaja on vaid väikesi muudatusi,? ütles Sookruus. ?Samas me peame arvestama, et meie vastas on jõud, mida ei tohi alahinnata ? kui ikka seadused ei pea, leiavad vastaspoole advokaadid need augud ja kasutavad meie vastu.?
  Kadaka turgu haldava ASi Combinent juhatuse esimees Aivar Leinemann ütles, et nende tegevus on praegu seaduslik ja kui tehaksegi mingid seadusemuudatused, küll nad siis neid järgivad. ?Kui te tahate midagi piraatluse kohta küsida, siis pöörduge turumüüjate poole, meie piraatlusega ei tegele,? ütles Leinemann.
  Soomlaste tehtud uuringu kohaselt tuuakse Eestist aastas Soome 1,7 miljonit piraatheli- või videosalvestist ja mänguplaati. Seega toovad põhjanaabrid Kadaka turule aastas paarsada miljonit krooni. Tallinnas on tänavu konfiskeeritud ligi 20 000 piraatplaati.
  Esimese poolaastaga koostas politsei 42 haldusõigusrikkumise protokolli ja algatas 41 kriminaalasja piraattoodetega kauplemise eest. Enamik neist juhtumitest puudutab Kadaka turul kauplevaid firmasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.