Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus nõustus teenistujate palgareformi aeglustama

  ?Kui enne oli valitsus seda meelt, et reformiga on vaja väga-väga kiirustada, siis nüüd on valitsus taltunud ning mõistnud, et asi tuleb hästi ette valmistada,? ütles EAKLi sotsiaalsekretär Harry Taliga eile. ?Oleme seisukohal, et see on asjale hea.?
  Taliga sõnul teatasid valitsuse esindajad läbirääkimistel, et valitsus on ette valmistanud reformikokkuleppe teksti, mis lähtub üldjoontes eelmisel korral EAKLi väljapakutud ettepanekutest. Töörühm vaatab reformikokkuleppe läbi 16. novembriks.
  Riigiteenistujate palgareformi kava järgi kaob senine 25astmeline palgaastmestik ning riigiteenistuja palk hakkab moodustuma kolmest osast ? töökoha põhipalgast, individuaalpalgast ning tulemustasust.
  Valitsuse esialgsete plaanide kohaselt pidanuks uuele süsteemile üleminek algama juba järgmise aasta algul.
  Esimese variandi puhul oleks järgmisel aastal läinud praeguselt 25astmeliselt palgasüsteemilt kuueastmelisele üle vaid need, kellel selleks palgaraha olemas.
  Teise stsenaariumi kohaselt ei alusta valitsusasutused järgmisel aastal veel üleminekut, küll aga võiks üle minna hallatavad riigiasutused, kus juba praegu saadakse palka osaliselt muudel alustel.
  Kolmas variant tähendanuks, et järgmisel aastal veel üleminekut ei alustata ja kõik jätkub vanaviisi.
  Taliga sõnul on riigiteenistujate palgatõusu läbirääkimiste suurimaks probleemiks asjaolu, et riigieelarve maht ei kasva, samas nõuab kavandatav reform kulutusi. Palgakokkuleppeni saab jõuda pärast palgareformi suhtes otsuse langetamist, ütles ta.
  Ametiühingute hinnangul on uuele palgasüsteemile üleminekuks hädavajalik põhjalik ja mahukas eeltöö ning seetõttu ei saa tegelik üleminek uuele kuueastmelisele palgasüsteemile alata 1. jaanuaril. Taliga sõnul ei ole reformi eesmärgiks välja kujunenud palgaproportsioonide järsk muutmine ilma töö iseloomu ja kvaliteeti muutmata. Ta nentis, et seega tähendab edukas reform tööülesannete muutmist ning töötajate arvu optimeerimist.
  Taliga lisas, et kiiret ja ühe korraga üleminekut pärsib ka täielikult läbi arvestamata rahaline külg.
  Ebamäärase ja keerulise astmepalgasüsteemi kaotamise ja tulemuspalga rakendamise eesmärk on avaliku teenistuse muutmine paindlikumaks ja motiveeritumaks. Tulemuspalga maksmine seniste astmete asemel motiveerib ametnikke töötama, tagades samas ka teatud stabiilsuse, on öelnud rahandusministeeriumi riigihalduse osakonna juhataja Taavi Veskimägi.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ettevõtlusminister Järvan: elektri hinna tõus ei mõjuta eriti ettevõtteid
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Andre Nõmm: kõrged hoiuse intressid ilma kapitalijuhtimiseta on kui rattasõit ilma kiivrita
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Vene toornafta tarned Euroopasse on kuhtunud
Juba enne täna jõustunud Euroopa Liidu keeldu Vene nafta impordile meritsi kukkusid Vene nafta tarned Euroopasse veerand miljoni barrelini päevas.
Juba enne täna jõustunud Euroopa Liidu keeldu Vene nafta impordile meritsi kukkusid Vene nafta tarned Euroopasse veerand miljoni barrelini päevas.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Omniva avas tuleviku postkontori
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.

Olulisemad lood

Venemaa analüüsib, kuidas reageerida nafta hinnapiirile Zelenskõi: hind sobib Venemaale
Venemaa ei nõustu toornafta hinna ülempiiriga 60 dollarit barreli kohta, milles Euroopa Liit kokku leppis, vahendas riiklik uudisteagentuur Tass Kremli pressiesindajale Dmitri Peskovile viidates.
Venemaa ei nõustu toornafta hinna ülempiiriga 60 dollarit barreli kohta, milles Euroopa Liit kokku leppis, vahendas riiklik uudisteagentuur Tass Kremli pressiesindajale Dmitri Peskovile viidates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.