• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus nõustus teenistujate palgareformi aeglustama

  ?Kui enne oli valitsus seda meelt, et reformiga on vaja väga-väga kiirustada, siis nüüd on valitsus taltunud ning mõistnud, et asi tuleb hästi ette valmistada,? ütles EAKLi sotsiaalsekretär Harry Taliga eile. ?Oleme seisukohal, et see on asjale hea.?
  Taliga sõnul teatasid valitsuse esindajad läbirääkimistel, et valitsus on ette valmistanud reformikokkuleppe teksti, mis lähtub üldjoontes eelmisel korral EAKLi väljapakutud ettepanekutest. Töörühm vaatab reformikokkuleppe läbi 16. novembriks.
  Riigiteenistujate palgareformi kava järgi kaob senine 25astmeline palgaastmestik ning riigiteenistuja palk hakkab moodustuma kolmest osast ? töökoha põhipalgast, individuaalpalgast ning tulemustasust.
  Valitsuse esialgsete plaanide kohaselt pidanuks uuele süsteemile üleminek algama juba järgmise aasta algul.
  Esimese variandi puhul oleks järgmisel aastal läinud praeguselt 25astmeliselt palgasüsteemilt kuueastmelisele üle vaid need, kellel selleks palgaraha olemas.
  Teise stsenaariumi kohaselt ei alusta valitsusasutused järgmisel aastal veel üleminekut, küll aga võiks üle minna hallatavad riigiasutused, kus juba praegu saadakse palka osaliselt muudel alustel.
  Kolmas variant tähendanuks, et järgmisel aastal veel üleminekut ei alustata ja kõik jätkub vanaviisi.
  Taliga sõnul on riigiteenistujate palgatõusu läbirääkimiste suurimaks probleemiks asjaolu, et riigieelarve maht ei kasva, samas nõuab kavandatav reform kulutusi. Palgakokkuleppeni saab jõuda pärast palgareformi suhtes otsuse langetamist, ütles ta.
  Ametiühingute hinnangul on uuele palgasüsteemile üleminekuks hädavajalik põhjalik ja mahukas eeltöö ning seetõttu ei saa tegelik üleminek uuele kuueastmelisele palgasüsteemile alata 1. jaanuaril. Taliga sõnul ei ole reformi eesmärgiks välja kujunenud palgaproportsioonide järsk muutmine ilma töö iseloomu ja kvaliteeti muutmata. Ta nentis, et seega tähendab edukas reform tööülesannete muutmist ning töötajate arvu optimeerimist.
  Taliga lisas, et kiiret ja ühe korraga üleminekut pärsib ka täielikult läbi arvestamata rahaline külg.
  Ebamäärase ja keerulise astmepalgasüsteemi kaotamise ja tulemuspalga rakendamise eesmärk on avaliku teenistuse muutmine paindlikumaks ja motiveeritumaks. Tulemuspalga maksmine seniste astmete asemel motiveerib ametnikke töötama, tagades samas ka teatud stabiilsuse, on öelnud rahandusministeeriumi riigihalduse osakonna juhataja Taavi Veskimägi.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.