Inno Tähismaa • 13. november 2000 kell 15:45

Eesti ettevõtted Rootsi allhankemessil edukad

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja eestvedamisel ja riigi toetusel Rootsis Jönköpingis 7-10. novembrini toimunud Elmia allhankemessil osalenud Eesti tööstusettevõtetel läks edukalt, teatas koja esindaja.

'Ettevõtted said uusi kasulikke kontakte ja isegi konkreetseid tellimusi,' ütles messil osalenud kaubanduskoja projektijuht Anneli Kaljuste. Kümme Eesti ettevõtet olid messil esindatud 40 m2 suuruse ühisstendiga. Eksponentide hulgas olid metalli- ja masinatööstusfirmad (Eesti Elecster, Volta, Hanval Metall, Vasar ja Nuia PMT) ning Eesti Plastmassiühing (Aamex, B-Plast, Polyform, Rotosplast, Tööstusplast).

Välisfirmade huvi Eesti stendi vastu oli Kaljuste sõnul suur, jutulesoovijad moodustasid stendile kohati isegi järjekorra Potentsiaalsed kliendid tulid juba konkreetsete jooniste ja tellimustega, mis mõnel juhul isegi ületasid firmade tootmisvõimsusi. Lisaks sellele peeti tõsiseid läbirääkimisi ka ühistootmise ja investeeringute osas. Messil osales 1250 eksponenti 20st riigist, enim osalejaid oli Skandinaaviast ning Itaaliast.

Kaubanduskoda organiseeris Eesti ühisstendi Jönköpingis juba kolmandat korda.

Hetkel kuum