Silva Männik • 14. november 2000 kell 11:18

Äripäev: Maa erastamise soodustused olgu nendele, kel kodutöö tehtud

Äripäev avaldab oma homses juhtkirjas veendumust, et kortermajade aluse maa erastamisel soodustuste pikendamine on õigustatud ainult nende elanike, maja- ja korteriühistute suhtes, kes on omapoolse kodutöö ära teinud ja kelle dokumendid on takerdunud ametnike hoolimatuse taha.

Kortermajade elanikud on ärevil, sest 1. detsembriga lõpeb soodushinnaga maa erastamine ja 31. detsembriga tasuta maa erastamine rohkem kui 24 korteriga elamutele. On kaunis tõenäoline, et riigikogu pikendab neid tähtaegu, sest muuhulgas on rahulolematud elanikud ka valijad.

Tähtaegade pikendamine võimaldab ametnikel enda ette kuhjatud töö ära teha ja kiired erastajad saaksid maa tagantjärele soodushinnaga või üldse tasuta kätte.

Paraku ei sunni tähtaegade pikendamine elanikkonna passiivsemat osa tegutsema. Esialgu on tarvis üksnes elamukollektiivi üksmeelset otsust maa erastamiseks, muud mitte.

EVPde kasutustähtaega pikendas riik niigi, 1. detsembrilt 2000 1. juulile 2002. Ses mõttes võib iga pikendus kaasa tuua selle, et käed lastakse uuesti rüppe (ka ametnike poolt): nüüd on taas aega küll.

Hetkel kuum