Ülo Toomsalu • 15. november 2000 kell 5:54

France Telecom hiilib Eesti telekommunikatsiooniturule

Ringhäälingu saatekeskuses vähemusosaluse omandanud Prantsuse telekommunikatsioonifirma France Telecomi tütarfirma TeleDiffusion de France (TDF) kavatseb kasutada saatekeskuse antenne ka telefoni- ja internetioperaatoritele teenuste pakkumiseks, kirjutab Postimees.

TDF tehnilise juhi Michel Boschi sõnul kavatseb ettevõte kasutada saatekeskuse antenne selleks, et pakkuda tehnilisi teenuseid muu hulgas telefoni- ja internetioperaatoritele. 'Me ei ole kommertsoperaator, vaid pakume oma teenuseid firmadele,' ütles ta.

'Ringhäälingu saatekeskusel on Eesti andmesideturule tulekuks suur eelis, sest neil on juba olemas mastide süsteem ja nendevaheline side,' ütles Tallinna ehitatava traadita andmesidevõrgu VEMIS arendusdirektor Uku Kuut.

'Saatekeskus saab mõne aasta pärast kindlasti konkurendiks,' avaldas Kuut veendumust. 'Need prantslased poleks siia muidu tulnud.'

Hetkel kuum