Kaivo Kopli • 16. november 2000 kell 13:47

Siim Kallas ei poolda kevadist pensionitõusu

Rahandusminister Siim Kallas ei poolda pensionitõusu alates järgmise aasta aprillist, mida peab võimalikuks sotsiaalminister Eiki Nestor.

?Järgmisel aastal tekib tõenäoliselt ülejääk, kuid rahandusministeeriumi hinnangul tuleks raha hoopis koguda ja tõsta pensioni 1. jaanuarist 2002,? ütles Kallas. ?Mina olen just sellise seisukoha valitsuses välja käinud ja sinnapaika on asi valitsuses jäänudki. Mõnevõrra kriitilisi seisukohti on ehk küll esinenud,? tunnistas ta.

Nestor käis eile riigikogu ees välja võimaluse, et kui pensionieelarve on aasta lõpus tasakaalus, siis esitab ta valitsusele ettepaneku tõsta pensione alates 1. aprillist 2001. Hetkel on pensionikassa enam kui 80 miljoni krooniga miinuses.

?Sotsiaalministri huvitavaid ettepanekuid me muidugi kaalume, kuid järgmise aasta eelarve on siiski planeeritud nii, et pensioni tõstmist seal ette nähtud ei ole,? ütles Kallas.

Hetkel kuum