• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sünnitusabi koondub suurhaiglatesse

  Tervishoiukorralduse seaduse eelnõu vastuvõtmine veel sel aastal loob õigusliku aluse, mille põhjal saab ümber korraldada ja suurematesse haiglatesse koondada sünnitusabi andmise, kirjutab Postimees.

  Haiglate arengukava järgi sünnitusosakondade arv väheneb, esialgu suletakse osakonnad Põlvas, Jõgeval, Keilas ja Raplas.
  'See kõik ei juhtu üleöö, vaid lähema paari aasta jooksul,' kinnitas sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja kohusetäitja Sven Kruup. Nende piirkondade naised lähevad sünnitama Tartusse, Tallinna või Paidesse.
  Ministeerium peab otstarbekaks sulgeda need osakonnad, kus sünnitusi on alla poole tuhande aastas.
  Põlva haiglas küsitletud 56 sünnitajast ainult üks ei soovi järgmisel korral last ilmale tuua kodukohas Põlva haiglas, teised tõid eelistena esile kodu läheduse, tuttava õhkkonna ja arstide suurema tähelepanu.
  Rapla maakonnahaigla sünnitusosakonna juhataja Palmi Kiisküla ütles, et väikeste sünnitusosakondade sulgemine on enneaegne samm.
  'Inimesed pole valmis kaugele sõitma, aparatuur on meil hea ja ega kogemused ole ju ka kadunud,' kaitses Kiisküla väikest osakonda.
  Uues sünnituskorralduses hakkab haigekassa maksma sünnitaja sõidukulusid, Kruubi arvutuste järgi tuleb see odavam kui haiglat ülal pidada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.