Sulev Oll • 29. november 2000 kell 15:02

Piiratud pakkumist võib rakendada põhjendamatult

Täna tomimunud Äripäeva seminaril 'Kuidas ehitusturul konkurentsis püsida' leidis Eesti Ehitusettevõtete Liidu jurist Helje Johansoo, et kuigi riigihangete puhul tuleks reeglina rakendada avatud pakkumist, pole uues riigihangete seaduses mingeid tingimusi piiratud pakkumismenetluse kohta.

'Piiratud pakkumist võib seega rakendada põhjendamatult ja igal juhul,' ütles Johansoo.

Riigihangete seaduse eelnõu menetlemise käigus püüdsid ehitusettevõtjad selle põhimõtte suhtes protesti avaldada. Protestile vastati seisukohaga, et oht pole suur, kuna vastav menetlus pikk. 'Samas kutsutakse piiratud pakkumisele need, keda ise soovitakse,' ütles Johansoo. 'See, kui palju peab osalejaid kutsuma, pole reglementeeritud.'

Uus riigihangete seadus jõustub üldiselt järgmise aasta 1. aprillil.

Hetkel kuum