• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Diveci kohtuasi võib minna halduskohtusse

  ?Kui Divec kohtuprotsessi võidab,? ütles vandeadvokaat Raivo Laur, ?loob see pretsendendi ? halduskohus saab hakata teostama järelevalvet kriminaalasjade eeluurimise üle. See aga on vastuolus kriminaalkohtu menetluse seadustikuga,? lisas riigikohtu üldkogu istungil osalev Laur.
  Tallinna halduskohus ei võtnud tänavu aprillis menetlusse Diveci kaebust maksuameti ja politsei poolt mullu juulis firmas tehtud läbiotsimise ja dokumentide võetuse suhtes, sest kaebus ei kuulu halduskohtu pädevusse.
  Endine AS Divec esitas Tallinna halduskohtule kaebuse maksuametnike ja paar kuud hiljem ka politseiametnike tegevuse peale seoses läbiotsimisega kaebuse esitajate valduses olnud dokumentide ja asjade äravõtmises.
  Dreiv Gruppi esindav vandeadvokaat Monika Mägi ütles, et kuna põhiseadus lubab õiguste ja vabaduste rikkumise korral pöörduda kohtusse, tuleb seda lubada ka isiku õigusi rikkuva uurimistoimingu korral. Samas leidis maksuametit esindav vandeadvokaat Aivar Pilv, et kaebust uurimistoimingute peale tuleb menetleda kriminaalmenetluse koodeksis sätestatud erikorras, mitte haldusasjana halduskohtus. See oleks vastuolus kriminaalmenetluse koodeksi ja halduskohtumenetluse seadustikuga.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Moekunstnik Liisi Eesmaa: olen nagu tuletõrjuja – alati on kellelgi kostüümikriis
„Alati on kellelgi mingi kostüümikriis ja siis kutsutakse mind appi – selline päästeteenistus tuleb, toob värvid, kangad ja lahedad materjalid,“ rääkis moe- ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa saates „Läbilöök“.
„Alati on kellelgi mingi kostüümikriis ja siis kutsutakse mind appi – selline päästeteenistus tuleb, toob värvid, kangad ja lahedad materjalid,“ rääkis moe- ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa saates „Läbilöök“.