Ülo Toomsalu • 19. detsember 2000 kell 5:59

Kantsler Mänd lahkub ametist

Kaitseministeeriumi kantsler Tarmo Mänd esitas eile valitsusele lahkumisavalduse, sest ei pea lahkhelide tõttu kaitseministeeriumi juhtimises enam võimalikuks edasi töötada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mänd heidab valitsusele ja kaitseminister Jüri Luigele ette poliitilist otsustusvõimetust, mis halvab tema praktilise töö. Kaitseministeeriumil puudub Männi sõnul kaitseväe arengukava ja süsteem, mille alusel toimuks edasine tegevus ja areng.

Eile Lätis Palangas Baltimaade kaitseministrite kohtumisel viibinud Jüri Luik keeldus Männi esitatud süüdistusi ja tema lahkumispalvet kommenteerimast.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko sõnul lahkub Mänd poliitilistel põhjustel. ?Männi lahkumisavaldus ja tema seisukohad on ilmselgelt poliitilised ja selles osas ei saa kaitseministeerium midagi kommenteerida,? ütles Mikko. ?Poliitikas kehtivad teised mängureeglid.?

Hetkel kuum