Tallinnas uus mootorsõidukimaksu määrus

ÄP Online 08. jaanuar 2001, 00:00

Mootorsõiduki registreerimisel tuleb mootorsõidukimaks tasuda enne sõiduki riikliku registreerimistunnistuse ja riikliku registreerimismärgi kättesaamist.

Pooles ulatuses tasutakse mootorsõidukimaksu juhul, kui sõiduk on registreeritud pärast 30. juunit. Kui aga mootorsõiduk võõrandatakse või lõpetatakse sellele rendileping enne 1. maid, siis tuleb tasuda 1/3 mootorsõiduki aastamaksust.

Maksu maksavad Tallinnas elavad füüsilised isikud ja Tallinnas asuvad juriidilised isikud, kellele kuulub mootorsõiduk või kes kasutab seda näiteks rendilepingu alusel. Kui sõidukit kasutatakse rendilepingu alusel, kuid autoregistris puuduvad andmed kasutaja kohta, on maksu maksja mootorsõiduki omanik.

Mootorsõidukimaksu määrus sätestab ka maksuvabastusi ja -soodustusi. Nii on mootorsõidukmaksust pooles ulatuses vabastatud pensionäridest mootorsõiduki omanikud või kasutajad ning kolme või enama alaealise lapse vanemad. See soodustus kehtib ühe mootorsõiduki kohta.

Maksust on vabastatud I ja II grupi invaliididest mootorsõiduki omanikud, lisaks sellele riigi- ja omavalitsusasutuste, kaitseväe ja kaitseliidu mootorsõidukid ning ka näiteks Eestisse akrediteeritud diplomaatide mootorsõidukid.

Täielik maksuvabastus ühe mootorsõiduki kohta on III grupi invaliididest sõidukiomanikel ning I?III grupi invaliididest sõiduki kasutajatel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing