Tele2 ja Uninet andsid survele järele

Sulev Oll 06. märts 2001, 00:00

Alates 5. aprillist maksab nii Uninetist kui Tele2-st võetud riigisisene kõne normaalajal 31 senti minut, mis on kolm senti odavam Eesti Telefoni 1. aprillist kehtima hakkavast võrgusisese kõne minutihinnast.

Hinnamuutus tähendab ka seda, et turult kadus varem kohaliku kõnena tuntud teenus ja 31 senti minut on 5. aprillist Eestis kõige odavam normaalajal võetud kõne minutihind.

Hetkel kehtiv kohaliku kõne minutihind on 24 senti minut, seega muutub kõneminut tarbijale vähemalt seitse senti kallimaks. Endiselt lisandub 48-sendine kõnealustustasu.

Kohaliku kõne mõistest võtsid Tele2 ja Uninet üle vaid öötariifi, mida riigisisestel kaugekõnedel varem polnud. Kella ühest seitsmeni öösel maksab kõneminut Unineti kõneminut 14 ja Tele2-l 13 senti.

Tele2 ja Unineti hinnamuutus tähendab järeleandmist Eesti Telefoni 1. märtsil tehtud otsusele ühtlustada kohaliku ja riigisisese kaugekõne hinnad. ?Olime sundseisus,? tunnistas Tele2 juhatuse esimees Ivar Lukk hinna alandamist kommenteerides. ?Meie ideoloogia on olla hinnaliider.?

Eesti Telefoni pressiesindaja Anu Vahtra sõnul näitasid Unineti ja Tele2 otsused aga seda, et Eesti Telefon tegi 1. märtsil õige sammu. ?Konkurentide tegevus kinnitab, et Eesti Telefon tegi üht hinda kasutusele õigesti,? ütles Vahtra.

Unineti ja Tele2 esindajad Eesti Telefoni rahulolu ei jaga, sest kui nende võrkudest saab 5. aprillist Eesti Telefoni võrku normaalajal helistada 31 sendiga minut, siis Eesti Telefoni võrgust Tele2 võrku helistamine maksab 50 senti, Unineti võrku helistamine isegi 57 senti minut.

Ivar Luki sõnutsi pole Tele2 Eesti Telefoni otsustega leppinud. ?Oleme pöördunud nii konkurentsi- kui ka sideameti poole palvega aidata see ebaõiglus lõpetada,? kinnitas Lukk. ?Loodame, et paari nädala jooksul suudavad nemad või Eesti Telefon ise asja seisma panna.?

Unineti juhatuse esimehe Markus Nisula sõnul on Eesti Telefon uute tariifide näol tegemist telekommunikatsiooniseaduse rikkumisega. ?Erinevatele operaatoritele erinevate tariifide kehtestamisel võib tarbija jaoks olla veelgi negatiivsem tähendus kui hinna ühtlustamisel,? sõnas Nisula.

Edasist tegevuskava kommenteerides ütles Nisula, et nende peamine suund on oma võrgu väljaehitamine. Lisaks Pärnule laieneb Uninet tänavu ka Ida-Virumaale.

Ivar Lukk aga kinnitas, et peatselt hakatakse pakkuma ka nn kohaliku kõne teenust. Kohalik kõne ei tähenda Luki sõnul siiski seda, et taas tuleks tegemist kahe tariifiga. ?Põhimõtteliselt on tegemist sellega, kas valida telefoninumbri ette null või mitte,? ütles Lukk. Samas ei välistanud ta, et kohaliku kõne rakendamisel kehtestab Tele2 ka uued hinnad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing