Kuuldused tõstsid Amazoni hinda

ÄP 07. märts 2001, 00:00

Aktsia lõpetas 12,63 dollaril. Maailma tuntuima internetikaubamaja turuväärtus kasvas päevaga 85 miljardit Eesti krooni ehk Eesti aastase sisemajanduse kogutoodangu võrra.

Inglise ajaleht Sunday Times kirjutas pühapäeval, et Amazon.com peab salajasi läbirääkimisi maailma suurima jaekaubandusketi Wal-Martiga strateegilise liidu moodustamiseks. Liit annaks Amazon.comile tugeva partneri ning lõpetaks spekulatsioonid ettevõtte peagi saabuva maksejõuetuse teemadel. Kumbki ettevõte pole kuuldusi kommenteerinud.

Briti majanduslehe Financial Timesi arvates aga debatid Amazoni ellujäämise üle hoopis võimendusid. Amazon.comi ühedollarilise nimiväärtusega vahetusvõlakirjadega kaubeldi hinnatasemel veidi üle 40 sendi. Taoline hind näitab tavaliselt seda, et võlakirjade omanike arvates on ettevõtte aktsia väärtusetu.

Võimaliku liidu puhul oleksid võitjad mõlemad osapooled. Amazonil on tuntuim kaubamärk internetikaubanduses ja miljonitesse ulatuv kliendibaas, kirjutab Washington Post, kuid samal ajal suured võlad ja probleemid jaotusvõrgu rakendamisel. Wal-Mart on 4500 kaubamajaga maailma võimsaim jaemüügikett, kuid alustas internetiäriga liiga hilja (möödunud aasta novembris).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing