Mille poolest erineb linnaametnik Vilba linnaametnik Otist?

23. märts 2001, 00:00

Ma kahjuks ei ole jõudnud seda artiklit (vt eilne Äripäev ?Abilinnapea Vilba poeg pargib Tallinnas tasuta? ? toim) lugeda, olen praegu riigikogus. Nii palju, kui ma kuulnud olen, siis on kord nende parkimislubade väljajagamisega küll käest ära, sest ei ole paberi peal fikseeritud ja kõigile arusaadavat korda.

Parkimislubade jagamist ja korterite jagamist ma ei julgeks aga küll ühte patta panna.

Oleks natukene naljakas, kui linn enda autode parkimise pealt kasseeriks parkimistasu ehk siis võtaks ühest taskust ja paneks teise. Siin on aga mitmeid lähenemisi ja ega ma päris täpselt nende jagamistega kursis ei ole. Ma ei ole ka seda nimekirja kunagi elus näinud ja ei tea täpselt, kes on saanud ja kes ei ole. Et anda täpsemat kommentaari, peab seda nimekirja ka nägema.

Te esitate mulle küsimuse, millele ma olen täiesti ebakompetentne vastama. Küsimus on hea, aga minus ei puuduta see ühtegi närvi. Ma ei teagi, kas ma olen sobiv isik sellele vastama. Ma pean järele mõtlema. Ma saaksin sellest üle ainult mingisuguse kalambuuriga.

Peab olema ju mingisugune reglement ja põhimõtted. Juhul, kui mingisuguseid eelistusi tehakse, siis peaksid need olema äärmiselt põhjendatud ja lähtuma eelkõige linna huvidest. Ma ise ei ole seda paberit näinud. Ma ei julge enam ajalehtede põhjal kaugeleulatuvaid järeldusi teha.

Näiteks ka volikogu liikmetel on võimalik tasuta parkida. Mina kasutan seda selleks, et minna volikogu istungile. Tavaliselt on ju kiire-kiire. Ma töötan linnast väljas ja mul ei ole muuks seda luba vaja. Volikogu liikmete puhul on see kuidagi motiveeritud. On tõesti probleemne jätta auto 3 kilomeetri kaugusele ja minna volikogu istungile.

Ma ei hakkaks neid kahte võrdlema. See lugu, mis teie lehes kirjas oli ja puudutas seda, et mismoodi on Tallinnas jagatud parkimislubasid, on küll natukene kurb pretsedent. Kahjuks ei ole ma saanud ise Priit Vilbaga rääkida, et saada rohkem informatsiooni, et teada saada, millistel alustel on parkimislubasid väljastatud. Kindlasti ei kiida ma heaks põhjendamata sooduslubade väljaandmist.

Parkimislubasid võimaldatakse näiteks linnavalitsuse enda ametnikele. Ma arvan, et kui tegemist on linnale kuuluvate autodega, mis pargivad linnavalitsuse ees, siis on selliste lubade väljastamine põhjendatud. Nii suurel hulgal jagamise üle koostööpartneritele ja mittetulundusühingutele tuleb kindlasti mõtiskleda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing