Suurpankade saatus võib selguda juulis

ÄP 27. aprill 2001, 00:00

Tema väitel peab ka Hansapanga ja Ühispanga saatus olema selge Rootsi pankade ühinemise ajaks.

Swedbanki juhatuse esimehe nõunik Anders Sahlen kinnitas pärast Hansapanga aktsionäride koosolekut, et SEB ja Swedbank võivad saada ühinemisloa juba juunis ja jõuda ühinemisega ühele poole kuu aega hiljem.

?On kaks võimalust. Kiireim variant on, et see juhtub veel enne kesksuve. See on sellisel juhul, kui Brüssel leiab, et selline lihtne tehing võib toimuda. Kui nad aga leiavad, et see on keerulisem tehing, siis võib see toimuda alles hilissügisel,? lausus Sahlen.

Millise panga kasuks otsustavad rootslased Eestis, sellele ei osanud Sahlen veel vastata. ?Mul ei saa selles osas olla oma seisukohta ja ma ei saa seda ka väljendada. Hansapank on börsifirma ja kõik muutused seal tuleb hoolikalt läbi mõelda. Siin on veel väga palju võimalusi. Kolmes Balti riigis on seitse panka ja seda olukorda tuleb veel tõsiselt analüüsida. Täna ei saa ma seetõttu ka midagi rohkem öelda.?

Sahlen tunnistas, et otsuse langetamisel on üheks teguriks ka pankade majandustulemused. ?Loomulikult on pankade efektiivsus oluline tegur, kuid ma ei saa seda praegu rohkem kommenteerida,? märkis ta.

Sahleni sõnul tuleb kõik otsused Baltimaades asuvate pankade kohta langetada juba Rootsi pankade ühinemise ajaks. ?Balti riikide jaoks luuakse paralleelne töögrupp ja sellega hakkab tegelema suur hulk inimesi. Me ei sea asju pingeritta, et kõigepealt võtame ette tähtsamad asjad ja alles seejärel Balti riikide pangad. Kõik otsused võetakse vastu ikka enam-vähem ühel päeval,? rääkis Sahlen.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing