Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Värskest sparglist sünnib hõrk kevadroog
Toidu valmistamiseks tuleb sparglid panna 3?4 minutiks keevasse vette, millesse on lisatud veidi soola ja natuke võid. Kupatatud sparglid asetada koos arugula salati ja lõhefileega taldrikule.
Sparglid, salat ja lõhe valatakse üle sabayon?iga ehk veinivahukastmega, mille valmistamiseks tuleb võtta kaks vutimunakollast, 2 spl värskelt pressitud apelsinimahla ja 1 spl kuiva vahuveini. Need komponendid tuleb panna kaussi, mis omakorda asetada vesivanni. Sel ajal, kui kaste vesivannis õrnalt keeb, tuleb seda 2?3 minutit kloppida. Kaste sisse võib riivida ¼ apelsini koort.
Kui sabayon on valatud spargli, salati ja lõhe peale, võib lõpuks roale lisada veidi apelsinikoort, mõned apelsiniviilud ning näpuotsaga rose pipart. Kõige peale panna veel paar arugula lehte ning kevadspargel, õrn soolalõhe ja arugula salat sabayon a l?orange-kastmega ongi valmis.
retsept
Kevadspargel, õrn soolalõhe ja arugula salat sabayon a l?orange-kastmega
kahele inimesele mõeldud koguse jaoks läheb vaja
6 kooritud sparglit4 õrna soolalõhe fileetükki1 suurem apelsin2 vutimunarose pipart