Euroasjus. Ainult üks tsitaat

07. mai 2001, 00:00

Mikro- ja makroökonoomika ei erine omavahel niipalju kui kenoloogia ja günekoloogia, aga rohkem küll kui geograafia ja geoloogia. Mikroökonoomikast ei saa teha otseseid järeldusi makroprotsesside kohta ja makroökonoomilise kriisi ajal saab nii mõnigi firma miljonäriks mikroökonoomilisel tasemel.

Meie ärimeeste kaalutlused Euroopa Liidu asjus on väärtuslikud nagu iga vastutustundelise, südamega kodumaad armastava kaaskodaniku omad. Äriline edukus ei tähenda aga privileegi majandusteaduslikele üldistustele ja tõdedele. Ja nüüd siis asjakohane tsitaat BBC seriaalist ?Jah, härra minister!?, lk. 324-325.

?... Ma märkasin, et ta polnud ilmselt tänahommikust Financial Timesi lugenud. ?Ei loe seda kunagi,? teatas ta mulle. Ma olin üllatunud. Ta on ju ikkagi pankur. ?Ma ei saa sellest aru,? seletas ta. ?Seal on liiga palju majandusteooriat.? Ma küsisin, et miks ta seda siis ostab ja kaenla all kaasas kannab. Ta selgitas, et see on osa tema vormiriietusest. Ta ütles, et tal kulus kolmkümmend aastat, et Keynesi majandusteooriast aru saada, ning just siis, kui ta oli lõpuks hakanud selles orienteeruma, innustusid kõik hoopis nendest uutest trendikatest monetaristlikest ideedest. Raamatutest nagu Milton Shulmani ?Tahan olla vaba?. Arvatavasti pidas ta silmas Milton Friedmani ?Valikuvabadust?... Ta küsis minult, et miks küll kõigi nende eesnimed on Milton ja ütles, et tema on ikka veel Milton Keynesi juures kinni. Ma parandasin teda: ?Maynard Keynes?. Ta ütles, et tema arvates on kindlasti olemas ka üks Milton Keynes...?

Üks hea kolleeg, omaaegne Briti kabinetiminister ütles, et kui eespool tsiteeritud raamatus ongi liialdusi, siis õige pisut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing