Venemaa on Eesti esiekspordipartner

07. juuni 2001, 00:00

Statistikaameti andmeil tõusis 1996. a aprillis Eesti suurimaks ekspordipartneriks Venemaa. Venemaale järgnevad Soome ja Rootsi. Ekspordis Venemaale olid esikohal turvavööd. Soome eksporditi kõige enam arvutite ja kontoriseadmete tagavaraosi ja okaspuitu. Elektrienergia eksport vähenes aprillis võrreldes märtsiga üheksa korda ja võrreldes 1995. a aprilliga viis korda.

Eesti kolm peamist impordipartnerit olid aprillis endiselt Soome, Venemaa ja Saksamaa.

Hetkeseis: 2001. a aprillis võrreldes märtsiga vähenes eksport 15, võrreldes 2000. a aprilliga kasvas 19. Euroopa Liidu riikide osatähtsus ekspordis oli 73 ja SRÜ riikidel 4 ning impordis vastavalt 51 ja 12. Täna on Eesti esikaubanduspartner Soome. Ekspordi sihtkohana järgnevad Rootsi ja Saksamaa ning impordi poolel Hiina ja Saksamaa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing