Plaatide vuugivahed saab puhtaks ainult käsitsi nühkides

Rinel Pius 13. juuni 2001, 00:00

Igapäevase põrandapesuga plaatide vuugivahesid puhtaks ei saa. Kuna vuugitäide on poorne ja võtab hästi mustust külge, saab vuugivahed puhtaks vaid käsipesuga.

Vuugivahed peab kindlasti enne kasutusele võtmist töötlema mõne küllastusainega. See aitab hiljem tunduvalt kergemini mustust eemaldada.

Kui vuugivahed on juba puhastatud ja kaitseainega kaitstud, siis saab hoolduse käigus neid mõnda aega puhtana hoida, kuid siin oleneb perioodi pikkus kasutatavast puhastusainest, ruumi kasutuse intensiivsusest, vuugivahe sügavusest ja vuugitäite värvist.

Peamised mured saavad alguse liiga sügavast plaatide vahest või valgest vuugitäitest. Sügavatesse vahedesse läheb sama pesuvesi, millega põrandat pestakse, ja vuugivahe ongi must. Tavaline pesumopp ei pruugi sealt vett kätte saada.

Valged täited muutuvad igapäevasest pesemisest hallimaks ja on lõpuks mustad. Valged vuugivahed päris valgeks ei lähegi, vaid tulemus võib olla hoopis kirju.

Kuna vuugivahe tundub esmalt väike mure olevat, siis inimesed arvavad, et kiviplaatide puhastamine on suur probleem ja vuugivahede puhastamine väike probleem. Tavaliselt pööratakse vuugivahedele tähelepanu siis, kui need on juba väga mustad või on ise püütud neid kõikvõimalike puhastusvahenditega puhastada.

Vuugivahed saab puhtaks vaid käsitsi, kasutades aluselist pesuainet ja vuugiharja. Kuna täide on poorne, siis ta ei taha ka mustust lahti lasta. Seega, kui kogu põrand pestakse puhtaks masinaga, siis vuugivahed käsitsi hõõrudes. Ka paarikümne ruutmeetri suuruses vannitoas võib see tunde aega võtta. Aeg aga on teatavasti raha ja kui arvestada, et töömehe tund on 120 krooni, siis võib käest lastud vannituba ülikalliks minna.

Paljud ütlevad, et mustad vuugivahed pole probleem, ja uhavad rahulikult happega pesta. Tavaliselt pärast seda ei olegi enam muret: pole vuugitäidet, pole probleemi. Näiteks kallati basseini hapet ja järgmisel hommikul taheti puhastamisega alustada. Hape oli ära söönud kõik vuugivahed ja kahhelplaadid lebasid ilusasti basseinipõhjas hunnikus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing