Retrohõnguline pidusöök

Heidi Vihma 15. juuni 2001, 00:00

Kelnerid olid muidugi kohal ja juhatasid meid lauda. Ja pidusöök õnnestus suurepäraselt, kuigi ei pererahvast ega muid külalisi tulnudki.

Retrovaimust on kantud nii Maiasmoka sisekujundus, kelnerite väljanägemine, söögikaart, lauanõud kui ka muusikavalik. Lisaks tavalisematele liharoogadele on menüüs ka metsseapraad ja mitut sorti kohalikku kala: silmud, silgud, angerjas, koha; praelisanditeks tavapärase kartuli kõrval hernetamp, Mulgi puder ja kruubikook. Magustoidudki on erilised ? viljahelveste küpsetis, mustikasupp, leivasupp.

Pidusööki alustasime kreemja koorese tursasupiga, 48 krooni. Järgnenud õrnalt suitsutatud ahjuküps metssealiha kuldse õunaveini kastmes, 220 krooni, oli lihtsale sööjale natuke üle jõu käiv, aga linnuliharulaadi kuubikoogi ja marineeritud kõrvitsaga, 133 krooni, eriti selle mee-koore-õunakastet, meenutasin veel järgmiselgi päeval mõnutundega. Lõpuks jäätis krõbedaks praetud teraleival ja suur vahukoorene sidrunikoogilõik, mis küll silma rohkem rõõmustas kui keelt.

Omaette ilu ja mõnu pakkus toitude serveerimine, aga eriti suured ja rasked vanaaegsed kahvlid-noad-lusikad. Kui üldse on olemas mingi eesti rahvuslik köök, siis Maiasmoka oma peaks sellele päris lähedal olema, kombineerides lihtsat talupojatoitu vanade baltisaksa mõisaretseptidega.

Seekord olid restorani saalid tühjad, kuid selline vaikne idüll ei kestvat igavesti, nii et rahuliku miljöö otsijatel tasuks enne uurida, ega parajasti mõni turismigrupp sööma tulemas ei ole.

MaiasmokkTallinn, Pikk 16
avatud kl 12?23
hinnaklass: kõrge
tel (0) 646 4070

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing