Microsofti võit ? kas uue tõusu algus?

Tõnis Oja 02. juuli 2001, 00:00

Neljapäevane positiivne kohtuotsus, mille põhjal Microsoft jääb tükeldamata, tekitas tehnoloogiasektorisse investeerijatel positiivse meeleolu, tänu millele Nasdaq lõpetas möödunud kvartali positiivselt. Enne seda oli Nasdaqi koondindeks kvartali tulemusega plusspoolel rohkem kui aasta tagasi.

Nagu paljud meist mäletavad, lõppes Nasdaqi pidev tõus möödunud aasta aprillis ning langus sai just alguse negatiivsest kohtuotsuses Microsofti suhtes, pärast mida soovitati tarkvaragigant tükeldada. Siin on paslik veidi spekuleerida, et positiivne kohtuotsus on võib-olla tehnoloogiasektori uue tõusu alguseks.

Turu tõus või langus ei sõltu kindlasti ainult mingist kohtuotsusest, olgu see kasvõi Microsofti kohta. Kuid lisaks kohtu-uudisele on terve rida märke, mis võivad viia positiivsele arengule nii tehnoloogiasektoris kui ka kogu aktsiaturul tervikuna.

USA Föderaalreserv on poole aasta jooksul teinud viimase 15 aasta agressiivseima intressipoliitika lõdvestamise. Märgid näitavad, et Fedi kindlakäeline tegutsemine on tõenäoliselt hoidnud ära USA majanduslanguse.

Lisaks on investorid isegi negatiivseid uudiseid võtnud vastu positiivselt. Näiteks pooljuhtide tootja Agere teatas 4000 inimese koondamisest, kuid aktsia reageeris sellele 22protsendilise tõusuga. Investorite meeleolu on muutumas ning kui ei tule uusi ebameeldivaid üllatusi, võib sügisest oodata tõusufaasi algust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing