Turg pühade eel kergelt negatiivne

Raivo Sormunen 04. juuli 2001, 00:00

Kuigi pühade-eelne kauplemine algas eile USAs vaikselt, oli investorite meeleolu kergelt negatiivne.

Rõõmuks polnud põhjust, kuna järjekordselt ilmestasid turgu uued ettevõtete kasumihoiatused.

Kõige mõjuvõimsam hoiatus tuli keemiagigandilt DuPont, kellel jääb teise kvartali kasum analüütikute ootustest märgatavalt allapoole. Ettevõtte juhile teeb muret ka majanduse jahtumise jõudmine Euroopasse ja Aasiasse. Eilset päeva alustas DuPont 3%se langusega.

Kergelt sisendasid tehnoloogiasektoris negatiivsust laiemale avalikkusele tundmatute E.pipany Inc ja Internet Security Systemsi kasumihoiatused. Viimatimainitu jõudmine kahjumiga töötavate ettevõtete perre langetas aktsiahinda kohe hommikul 42%.

Maaklerite sõnul on investorid mures, et ettevõtte olukord hakkab paranema alles järgmisel aastal loodetud selle poolaasta asemel.

Helsingis koondus eile kauplemine peamiselt vaid Sonera ja Nokia aktsia ümber. Juhtiv mobiilsidevahendite tootja liikus tehnoloogiasektori nõrkuse tõttu päevaga alla 3%, 26,44 euroni. Maaklerite sõnul mõjus Nokiale halvasti ka ettevõtte konkurendi Motorola teade, et viimase tehingumahud oma allhankijale Flextronic on langusteel. Sellest tegid investorid järelduse, et kogu mobiiltelefonide sektoris pole lood kuigi kiita.

Kuna täna on USA aktsiaturg iseseisvuspäeva tõttu suletud, tõotab lahtiolevate välisturgude kauplemisaktiivsus suure tõenäosusega jääda madalaks ja hinnad suhteliselt stabiilseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing